2021. 06. 07.

Így segít a népszerű keresztény sorozat a friss hívőknek

Régóta vártunk már egy olyan Jézus életéről szóló alkotásra, mint a The Chosen című sorozat. Értelmezi, átgondolja az evangéliumokat, közelebb hozza a modern emberhez a Bibliát és lelkesíti, hogy vegye fel és kezdje olvasni. A közösségi finanszírozásból készülő sorozat éppen ezért is hatalmas népszerűségnek örvend, számtalan önkéntes vesz részt statisztaként a forgatásokon. Az egyik statiszta, aki korábban a buddhizmustól kezdve mindenféle vallás kipróbált, egy videóban mesélte el megindító tanúságtételét és azt, hogyan segít neki friss hívőként a sorozat a Biblia értelmezésében.

Anna Ukrajnában született egy vietnámi családban, akik a buddhizmust gyakorolták. A fiatal lány úgy érezte, hogy szülei csak erőltetik rá a vallásosságot, így sosem állt közel hozzá. Tizenkilenc évesen érkezett az Egyesült Államokba, és a siker iránti vágy, a fényesen csillogó karrierlehetőségek hamar magukkal ragadták. 

„Fogyást segítő étrend-kiegészítőket árultam a Facebookon, ami miatt egyre több embert adtam hozzá a vevőim köréhez, hogy ki tudjam terjeszteni a vállalkozásomat. Véletlenül azt a férfit is hozzáadtam, aki ma már a férjem” – mesélte Anna a The Chosen YouTube-csatornáján megjelent tanúságtételében. Akkor még nem tudta, hogy a mélyen vallásos fiún keresztül fogja megismerni Jézust. 

Anna közben szépen haladt a karrierjében, és pár hónapon belül az egyik legsikeresebb munkatárs lett a cégben, akit példaként állítottak a többi munkatárs elé. Mindezek ellenére úgy érezte, hogy valami hiányzik az életéből.

„Egy hatalmas űrt éreztem a szívemben, és itt kezdődött el az én lelki utazásom” – mondta. Elkezdte érdekelni a hinduizmus, majd a New Age különféle praktikái, melyeket rendszeresen meg is osztott a Facebookon.

Férje, Joseph látta ezeket a posztokat és érezte, hogy valami nagy baj van. Meg volt róla győződve, hogy beszélni kell Annaval Jézusról, és megkérdezte tőle, hogy nyitott lenne-e arra, hogy imádkozzon érte. Megdöbbenésére Anna igent mondott. 

„Térdre estem és elkezdtem imádkozni Istenhez, hogy mentse meg és mutassa meg neki, hogy ki is ő valójában” – mondta Joseph. 

„Amikor a leginkább elveszett és összezavarodott voltam, akkor az én drága férjemnek azt mondta Isten, hogy küldjön nekem egy Bibliát” – mesélte mosolyogva Anna. „Nem értettem, de bementem a szobámba és azt mondtam Istennek, hogy nem tudom ki vagy, de ha létezel, akkor segítségre van szükségem. 

Nem tudom, hogy mi történt, de valami megérintett és annyira elkezdtem sírni, hogy a Biblia tele lett sós könnyekkel.”

Anna elmondta, hogy a The Chosen kihívások elé állítja és motiválja arra, hogy többet olvassa a Bibliát. A korábban mindenféle vallást kipróbáló lány pedig egyike lett azoknak a statisztáknak, akik a műsor hegyi beszédről szóló részében szerepelhettek. 

„Jézus elvette a megfelelési, bizonyítási kényszeremet, azt, hogy valaki másnak próbáljak látszani. Amikor átadom Neki az irányítást, akkor megszűnik rajtam a nyomás.”

A teljes videót itt tudod megtekinteni:

 

Borítókép: YouTube
Tanúságtétel
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás