2021. 06. 02.

A 7 éves kisfiú bátorsága mentette meg édesapja és kishúga életét

A 7 éves floridai kisfiú, Chase Poust Jacksonville városának hőse lett, miután egy órán keresztül úszott, hogy segítséget kérjen és ezzel megmentse édesapja és 4 éves kishúga életét. 

A 7 éves Chase Poust édesapjával és húgával horgászni ment a Jacksonville városában található St. Johns folyóra. Steven Poust, Chase édesapja lehorgonyozta a hajót, hogy a gyermekek a folyóban tudjanak úszni, miközben ő horgászott. Azonban egy hirtelen erős áramlat felkapta a négyéves Abigalt, és magával sodorta. 

Chase éppen a hajóba kapaszkodott, azonban amikor húgát elkapta az áramlat, ösztönösen elengedte a hajót és a segítségére sietett, így a víz őt is magával sodorta. Édesapjuk azonnal a folyóba ugrott, azonban az áramlat olyan erős volt, hogy ő sem tudott megküzdeni vele. 

hirdetés

„Azt mondtam nekik, hogy szeretem őket, mert nem voltam biztos benne, hogy mi fog történni” – mondta a könnyeivel küszködve az édesapa a WJXT csatornának.  

„Megpróbáltam minél közelebb kerülni hozzájuk, azonban kifáradtam, ők pedig elsodródtak mellőlem” – mondta Steven Poust.

Az édesapa megkérte a fiát, hogy hozzon segítséget, amíg ő ott maradt és vigyázott kislányára. A 7 éves kisfiú nem viselt mentőmellényt, mivel a helyi törvényi előírások szerint 6 éves kor fölött az már nem kötelező. Bár Chase kifáradt az úszásban, nem adta fel, és egy órán keresztül úszott – néha a hátára feküdt pihenni -, míg kiért a partra és segítséget tudott kérni. 

A felmentőcsapat végül épségben kimentette az édesapát és lányát a vízből, aki a mentőmellénynek hála a víz felszínén tudott maradni végig. Steven Poust így nyilatkozott a megrázó eseményről:

„Itt vagyunk. Istennek legyen hála, itt vagyunk.”

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás