2021. 05. 31.

Ritkán idézett igehelyek

Vannak kedvenc igeverseink, melyeket szinte már elkoptattunk azzal, hogy az összes igéslapon és faliképen ezek szerepelnek. Most hoztunk pár olyan verset, melyek nem mutatnak olyan jól a képernyővédőkön, mégis fontos üzeneteket hordoznak. Természetesen a következő lista a teljesség igénye nélkül készült.

Figyelem! A most következő mondatokat kirakadtuk a szövegkörnyezetükből. Mélyebb értelmezésért kérjük a forráshoz fordulni!

„Csapdába esik az, aki könnyelműen tesz fogadalmat, mert azután már hiába bánkódik.” (Példa 20,25)

„Találkozik a gazdag a szegénnyel: mindkettőt az Úr alkotta.” (Példa 22,2)

„Haragudhattok, de ne vétkezzetek: a nap ne menjen le haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek.” Ef 4,26

„Ne nézd a bort, hogyan vöröslik, hogyan gyöngyözik a pohárban. Bizony simán lecsúszik az! De végül megcsíp, mint a kígyó, megmar, mint a vipera. Szemed zavaros dolgokat lát, te magad pedig összevissza beszélsz. És olyan leszel, mint aki lefeküdt a tenger közepén, vagy mint aki az árbockosárban fekszik. Ütöttek engem, de nem fájt, vertek, de nem tudtam róla! Amint fölébredek, folytatom, ugyanezt keresem.” (Példa 23, 31-35)

„Öljétek meg tehát tagjaitokban azt, ami földi: a paráznaságot, a tisztátalanságot, a szenvedélyt, a gonosz kívánságot és a kapzsiságot, ami bálványimádás, mert ezek miatt haragszik Isten.” (Kol 3, 5-6)

„Ne mondd: Ahogy ő bánt velem, én is úgy bánok vele, megfizetek mindenkinek cselekedete szerint!” (Példa 24, 29)

„A személyválogatás nem jó dolog, egy falat kenyérért is vétekbe viheti az embert.”  (Példa 28, 21)

„Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, hogy Istentől valók-e, mert sok hamis próféta jött el a világba. Az Isten Lelkét erről ismeritek meg: amelyik lélek vallja, hogy Jézus Krisztus testben jött el, az Istentől van. Amelyik lélek pedig nem vallja Jézust, az nem Istentől van. Ez az antikrisztus lelke, amelyről hallottátok, hogy eljön, most pedig már a világban van.” (1Jn 4,1-3)

Neked melyik a kedvenc ritkán idézett igehelyed? Írd meg kommentben!

 

Borítókép: Pimenova | Dreamstime.com
Pontokba szedve
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás