2021. 05. 20.

Fia autizmusáról beszélt a NASA korábbi mérnöke

Mark Rober nagy népszerűségnek örvend a közösségi médiában, főleg a tudományról és érdekes kütyükről készít videókat. Mark nyolc éve van jelen a YouTube-on és most jutott arra az elhatározásra, hogy beszél követőinek fia autizmusáról és családi életükről.

Bár féltek az interneten érkező reakcióktól, Mark Rober és felesége úgy döntöttek, hogy egy videóban beszélnek fiuk autizmusáról a követőiknek. Hosszas gondolkodás után arra jutottak, hogy tapasztalataik megosztása segíthet másokon, akik hasonlón mennek keresztül, ugyanakkor a kívülállók is megérthetik, mi is az az autizmus spektrum zavar, és milyen áldásos is lehet vele az élet. 

Mark Rober nemcsak egy érzelmes videót készített, hanem szokásához híven egyszerűen és érthetően magyarázta el, milyen is az élet autistaként, és az ő fia hogyan éli meg ezt. A legmegfogóbb az egész videóban az a szeretet, mellyel Rober a fiáról nyilatkozik. Bár az életük tartogat kihívásokat számukra, mégis szülőkként értékelni tudják fiuk különleges természetét és azt a rengeteg szeretetet és odaadást, amellyel másokat ajándékoz meg. 

A videó egyik legfontosabb üzenete az, hogy értelmezzük újra a siker valódi jelentését. Bár a megváltozott képességű emberek nem feltétlenül tesznek hozzá a gazdasági sikerekhez, különleges természetükkel és a világhoz való hozzáállásukkal mindig tudnak valami többet adni a társadalomnak. 

hirdetés

„Az a sikeres élet, ami jobban hagyja el a világot, mint amikor megérkezett. A nekünk köszönhető pozitív hatás a világra. Egy megváltozott képességű ember talán nem illik bele a sikeresség kategóriájába, de határozottan pozitív hatásuk van azokra az emberekre, akik kapcsolatba kerülnek velük. Azokat az apró örömöket mutatják be nekünk, amelyeket az élet kínálhat.” – mondta Rober a videójában. 

Rober arra hívta a videó megtekintőit, hogy próbálják magukat beleképzelni abba, milyen lehet az élete azoknak, akik autizmus spektrum zavarral születtek, vagy más megváltozott képességgel. Lássuk meg őket és próbáljunk azon dolgozni, hogyan segíthetnénk nekik, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból, a környezetükből, és belőlünk.

Az angol nyelvű videót itt lehet megtekinteni:

 

Borítókép: Mark Rober/YouTube
Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás