2021. 05. 07.

„Olyan munkát adj, Uram, ahol szeretni kell!”

A nevelőszülői hivatáshoz hatalmas szív és rugalmasság kell, mert ha valamit elterveznek, biztos, hogy a másik pillanatban újra kell gondolni mindent – derül ki a Képmás magazin riportjából, amelynek egy részletét szemlézzük. 

A gyermekvédelmi rendszerben lévő huszonháromezer állami gondozott közül jelenleg tizenötezren élnek nevelőszülőknél. A cél, hogy minél többen megkaphassák a személyre szóló figyelmet, és szeretetteljes közegben gondoskodjanak róluk.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő országos hatáskörű intézmény, 2011 óta törekszik arra, hogy minél jobb körülményeket teremtsen a sorsukra maradt csemetéknek.

Sánta Lászlóné Marcsit korábban sokan megmosolyogták az utcán, amikor látták, hogy öt gyerekkel megy sétálni. Az ikerbabakocsi mellett ketten ballagtak, a legkisebbet pedig hordozóban vitték. Férjével négy saját gyermeket is felneveltek, és már unokával is bővült a család, emellett a nevelőszülőként eltöltött húsz év alatt huszonhárom állami gondozott került a szárnyaik alá.
„Imádkoztam a Jóistenhez, hogy olyan munkát adjon nekem, ahol szeretni kell. Nyilvánvalóan, ennél bonyolultabb a kép, de a gyermekek szeretete olyan életforma, ami a részemmé vált. Akármilyen fáradtak vagyunk, mindennap újra kezdjük, mert a gyerekeinkért élünk, ez tesz minket boldoggá. Jövőképet szeretnénk biztosítani nekik, hogy megtalálják a helyüket a világban” – meséli Marcsi, aki kiemelkedő színvonalon végzett munkájáért három éve Szent Anna-díjban részesült.

hirdetés

Úgy véli, hatalmas szív és rugalmasság kell a nevelőszülői hivatáshoz, mert ha valamit elterveznek, biztos, hogy a másik pillanatban újra kell gondolni mindent.

A gyerekek boldogságáért, jövőjéért dolgozni szerinte nagy feladat, de egyben a legcsodálatosabb munka is, amit az ember végezhet.

 

Forrás: Képmás 

Borítókép - Fotó: Evgenyatamanenko | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás