II. János Pál
2021. 05. 07.

Mert a Szívnek győzedelmeskednie kell! – Bese Gergő atya

Negyven éve a Szent Péter téren több lövéssel Szent II. János Pál pápa életére tört Mehmet Ali Ağca. A lövéseket nem bízta a véletlenre, pontosan célzott, ám még is a gyilkos golyót eltérítette valami vagy valaki. A szemtanúk beszámolója és a készült képek egy női alakot fedeztek fel a Szentatya körül. Bese Gergő atya írása és programajánlója.

Portugáliában egy kis faluban, Fatimában, 1917. május 13-án három kis pásztorgyermeknek megjelent Szűz Mária. Az első világháború idején, amikor a kommunista eszme tombolt az Ibériai – félsziget országában, az Istenszülő közénk érkezett.

Attól a naptól fogva lassan minden megváltozott, legalább is az egyén életében. A megtérések, csodák, imameghallgatások Fatimát a világ legismertebb Mária kegyhelyévé emelte, mellette pedig a híres Fatimai üzenet és a titkok bejárták a katolikus közösségeket világszerte.

hirdetés

Sajnos azonban a társadalmak nem fogadták meg Mária kérését és továbbra is a sötétséget választották, ami újabb és újabb erőszakot, háborút, gyűlöletet hozott, melyben sok száz millióan haltak bele a közel 100 év alatt.

Azonban Fatima jelentősége nem ért véget az 1917-es, októberi jelenéssel, hiszen a titkoknak be kell teljesedniük.

1981. május 13-án, éppen negyven esztendeje annak, hogy a Szent Péter téren több lövéssel Szent II. János Pál pápa életére tört Mehmet Ali Ağca. A lövéseket nem bízta a véletlenre, pontosan célzott, ám még is a gyilkos golyót eltérítette valami vagy valaki. A szemtanúk beszámolója és a készült képek egy női alakot fedeztek fel a Szentatya körül. Mária nem engedte, hogy a Nagy pápa élete 1981-ben véget érjen. Csoda történt, hogy Fatima üzenete tovább éljen az Egyházban.

Budapesten, Soroksáron a Fatimai Szentélyben, május 12-én, este 18:30-kor szentmisét mutatunk be a jelenés évfordulójának (104.) előestéjén és hálát adunk a negyven évvel ezelőtt történt csodáért, hogy Szent II. János Pál pápa túlélte a merényletet és a Szeplőtelen Szív győzedelmeskedett a gyűlölet felett. A szentmisét rózsafüzér, majd gyertyás körmenet követi. Részletek az esemény Facebook-oldalán megtalálhatók.

Borítókép: II. János Pál Fotó: II. János Pál
Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás