2021. 05. 03.

Szivárványos zászlóval provokálta a rózsafüzért – végül ő is keresztet vetett – VIDEÓ!

Megható történetet osztott meg a Stand for Christians angol nyelvű kiadása: múlt héten egy varsói vallási eseményt provokatív szándékkal zavart meg egy fiatal lány, azonban egy idős hölgy könnyeivel küszködve odalépett hozzá. A nem várt fejleményt követően nem csak megölelte egymást a hölgy és a tüntető, de még közösen keresztet is vetettek.

Csütörtök délután, egy katolikus – leginkább idősekből álló – csoport gyűlt össze Varsó szívében, hogy imádkozzanak a katolikus rádióért – a Mária Rádióért. Amíg a csoport a rózsafüzért mondta, egy fiatal LMBTQ-aktivista szivárványszínbe öltözve próbálta megzavarni őket, sértő szlogeneket énekelve, a katolicizmust becsmérelve. Néhány perc múlva egy idősebb asszony lépett a fiatal lányhoz, majd könnyekkel szemeiben csókolta meg lábfejét.

“83 éves vagyok, és rövidesen meg fogok halni. Az egész családom Lengyelország szabadságáért harcolt. A szívem törik össze, látván országunkat ily megosztottan. Nagyon szomorú vagyok, hogy a gyermekeinket így megvezetik […] Szeretlek téged!” – mondta az idős asszony.

“Én 21 éves vagyok, és én is szeretlek téged. […] Kérlek, ne sírj!” – válaszolt a fiatal hölgy.

hirdetés

A lány ezután már teljesen máshogy viselkedett és megkérte az idősebb asszonyt, hogy ne sírjon. Később megölelték egymást, mielőtt az idősebb asszony arra buzdította a fiatal lányt, hogy vessenek keresztet mindketten. A megható jelenet azzal zárult, hogy a néhány perccel korábban még a vallást támadó lány keresztet vetett az idős hölggyel. 

A szeretet nem ismer lehetetlent.

Fordította: Sipka Gergő

Forrás: S4C

Hírek Szemle
hirdetés

3 hozzászólás

  • Válasz F 2021. 05. 04. 12:06

    Ez csak azért van, mert vélhetően ennek a lánynak még volt valami emléke gyerekkorából a vallásos nagymamájáról. De ezek a nagymamák idővel kikopnak, és amikor a most tüntető szivárványos lányok majd öregek lesznek, és az ő fattyaik fognak majd tüntetni, akkor ez már nem így fog működni.
    Képzeljétek ez ugyanezt a szituációt az USA-ban, ők ugye jóval előttünk járnak a “fejlődésben”. Ott a tüntető szó nélkül megverte volna az odalépő öregasszonyt, és a média úgy állította volna be, hogy az egyház által feltüzelt öregek megtámadtak egy szegény fiatalt a szivárványos zászló miatt. Aztán kitették volna a néni adatait a netre, hogy lelkes aktivisták hadd zaklassák. Ez most úgy hangzik, mint valami képtelenség, de így lesz majd itt is, csak idő kérdése.

    • Válasz Zsolt 2021. 05. 04. 20:28

      Így lesz itt is, ez igaz. De ismerjük fel, hogy a gonosz kettős cselvetésével kell szembenéznünk. Egyrészt az üldözések miatt sokan elpártolnak majd, vagy a propaganda miatt meghasonlanak. De van egy másik veszély is: a bátor, hitvalló keresztények egy része, belekeseredik a pozíciók elvesztésébe, az üldöztetésbe, és megutálják az üldözőiket. A néni abban mutatott példát, hogy hogyan lehet nagy szeretettel fordulni, leendő üldözőink felé. Az üldözőinket nem jó „fattyak”-nak nevezni. Ha már most így nevezed őket, mit fogsz mondani rájuk később, amikor igazán üldözni fognak?

      • Válasz F 2021. 05. 05. 20:39

        Kedves Zsolt!
        A “fattyak” kifejezés nem gyűlöletet jelent, hanem arra ténymegállapítás. Arra próbáltam vele utalni, hogy tipikusan a szétesett családok romjai között felnövekvő, jó példát már sosem látott fiatalok soraiból kerülnek ki később a lelkes családellenes aktivisták.