2021. 04. 22.

Súlyos koronavírus fertőzése van a “gördeszkázó papnak”

Kórházba szállították a súlyos koronavírus fertőzése miatt Lendvai Zoltán atyát – akit mindenki csak a “gördeszkás papként” ismer. A vidám, barátságos és szeretetreméltó pap gyógyulásáért imaláncot indíottak az őt ismerő emberek.

Lendvai Zoltán atyát nem csak Rédicsen, hanem az egész Kárpát-medencében szeretik és tisztelik. Különleges módon ért a fiatalokhoz, nem véletlenül hasonlítják sokan Bosco Szent Jánoshoz, hiszen játékosan és humorosan találja meg a közös hangot velük. Gördeszkázó tudása tette őt igazán ismertté az elmúlt évtizedekben, hiszen a járvány előtti időszakban reverendában is gyakran használta ezt az eszközt “csaliként”: a fiatalok ámulták a trükkeit, a bemutatót követően pedig a hit titkairól beszélgetett velük kötetlenül.

Az 55 éves papot az elmúlt napokban kórházba szállították a koronavírus súlyos tüneteivel, információink szerint a vele együtt élő édesapja életét sajnos már nem tudták megmenteni az orvosok. A mindig derűs Zoltán atyáért imaláncot indítottak a hívek, akik a közösségi média különböző felületein kérik az embereket, hogy csatlakozzanak a közös fohászhoz. 

hirdetés

Lendvai Zoltán 24. éve szolgál már a Zala megyei Rédicsen, ahol többek között gördeszkapályát építtetett a fiataloknak. 2017-ben a Magyar Fiatalok Díjban részesült a pap, aki Zacher Gáborral együtt részesült az elismerésben. A díjat követően a Lenti TV-nek így nyilatkozott:

“Mindannyian kapunk Istentől néhány évet, hatalmas kincs az idő. Minden percünket, óránkat, évünket felhasználhatjuk arra, hogy Jézust egyre jobban megismerjük, szolgáljuk és szeressük. Egy papnak minden korosztály felé nyitnia kell, egy fiatal papnak ugyanakkor könnyebb a fiatalokhoz szólnia. Ugyanakkor az idősekkel való foglalkozás és a betegek látogatása is része ennek a hivatásnak: mindig kérem őket, hogy szenvedésüket ajánlják fel azokért az emberekért, akikkel találkozom. A “munkám” eredményét éppen ez az imaháttér biztosítja a mai napig.

A szülők a gyermekeket a játék közben tudják a legjobban tanítani és nevelni: hogy ne legyen önző, tanuljon meg veszíteni. Ugyanez van papként is, nagy élményként marad meg nekik, hogy a plébánosuk focizott vagy pingpongozott velük. Don Bosco módszere, hogy a játék egy pedagógiai eszköz, én ezt próbálom évtizedek óta gyakorolni.”

Arra buzdítunk Titeket – és mi is így teszünk- hogy mondjatok egy fohászt Zoltán atyáért és mindenkiért, akik a koronavírusban szenvednek. Ne felejtsetek el az egészségügyi dolgozókról is megemlékezni imáitokban.

UPDATE:  Székely János szombathelyi megyéspüspök tájékoztatása szerint Zoltán atya állapota javult, már nem szorul gépi lélegeztetésre.

Borítókép - Fotó: MTI/Varga György
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás