2021. 04. 20.

3 dolog, amit a szexből tanulhatunk Istenről

„Na jó, elhiszem, hogy ez elsőre furán hangzik. Pedig az a helyzet, hogy minden teremtmény a Teremtőről beszél, így a szex is.” Az Egy testté blog Instagram-bejegyzését szemlézzük.

A házasságot és a szexet kifejezetten azért is kaptuk Istentől, hogy egészen különleges módon tanítson vele önmagáról. Ha ezt komolyan veszem, az azt jelenti, hogy a szex megtapasztalása tényleg tanít(hat) Istenről. Vagy segíthet mélyebben megtapasztalni, amit már egyébként tudunk.

1️. Nem érdem
Sokszor éreztem azt, hogy nem érdemlem meg a házasság és a szex ajándékait, a közösséget, a gyönyört, az egésznek a szépségét… Majd szépen lassan rájöttem, hogy Isten elsősorban nem jutalmat, hanem ajándékokat ad. Nem azért, mert én megérdemlem, hanem azért, mert Ő szeret.

hirdetés

2. Isten teljességben gondolkodik
A szex egy teljes személyiséget érintő közösség. Nem csak test, nem csak lélek, nem csak egy kis, elszeparált szelete a férjemmel való kapcsolatomnak, és nem is olyasmi, ami az Istennel való kapcsolatomtól független. Teljes. Isten is teljes kapcsolatra vágyik velem. Minden porcikámat érintő, teljes, intim, mély kapcsolatra. Az egész életemben jelen szeretne lenni. Áthatni mindent. Teljes közösségben lenni.

3. Nem kell tökéletesnek lennem
Perfekcionizmusra hajlamos emberként sokszor nehéz elfogadnom, hogy a megszentelődés nem jelent bűntelenséget egyik pillanatról a másikra. Nagy a kísértés, hogy folyamatosan vizsgálgassam a vágyaimat, szándékaimat, és makulátlanságot várjak el magamtól (nem csak a szex terén, de ott is). Pedig az Istennel való közösségnek nem feltétele a tökéletesség. Jézus a feltétel, Ő volt tökéletes, én pedig a kegyelemben bízva lehetek közösségben Istennel. A vizsgálgatást és formálást pedig rábízhatom a Szentlélekre, Neki ez úgyis jobban megy 🙂

 

Forrás: Egytestté_blog

Borítókép - Fotó: Dmitry Kotin | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás