2021. 04. 14.

Új Jézus-szobor épül Brazíliában, ami nagyobb lesz a Megváltó Krisztus szobránál is

Új Jézus Krisztus szobrot építenek Brazília déli részén, ami a Rio de Janeiróban található Megváltó Krisztus szobránál is magasabb lesz.

A Jézus a Védelmező nevű szobrot a fővárostól 143 kilométerre található Encantado városában építik – írja a CNN. A Brazília déli részén található 22 ezer lakosú városnak egy helyi szervezetéhez, a Friends of Christ Association [Krisztus Barátai Egyesület] nevéhez kötődik a kezdeményezés. 

A 43 méter magas beton- és vasszerkezet öt méterrel magasabb lesz a Rio de Janeiro fölé magasodó, a világ egyik csodájaként emlegetett Megváltó Krisztus szobránál. 

A projekt célja a helyiek vallási buzgalmának előremozdítása, de nem titkolják, hogy az idegenforgalmat is szeretnék fellendíteni vele. Az építkezés 100 millió forintos költségét magánszemélyek és vállalatok adományaiból fedezik. 

hirdetés

(SILVIO AVILA / AFP)

Ha a szobor elkészült, akkor az oda látogató turisták egy lift segítségével tudnak feljutni a szoborban kiépített kilátóig, amely Jézus mellkasánál helyezkedik el. Az alapvető koncepció szerint innen, Jézus szívétől lehet majd rácsodálkozni a körben elterülő tájra. 

A 2019 óta tartó építkezés várhatóan az év végén fog befejeződni, ezzel a harmadik legmagasabb Jézus-szobor lesz a világon. A legmagasabb Jézusról készült alkotás építkezései még jelenleg is zajlanak Mexikóban, amely 75 méter magas lesz, a második helyen pedig egy 52 méter magas lengyel Krisztus király szobor áll. 

Kiemelt kép: Rio de Janeiro, A Megváltó Krisztus szobra

Borítókép: Steve Allen | Dreamstime.com
Hírek Nagyvilág
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás