2021. 04. 07.

Csodás módon gyógyult fel a koronavírusból a 7 gyermekes édesanya

Csodaként éli meg a család, hogy a koronavírussal kórházba kerülő hétgyermekes édesanya, Tóthné Wiktora Viktória összesen egy hónap kezelés után, melyből 12 napot mélyaltatásban volt, hazatérhetett a családjához. Úgy gondolják, Isten Viktóriát választotta ki eszközéül, hogy csodás gyógyulásán keresztül nyilvánuljon meg az Ő dicsősége.

A Tóth házaspár mindkét tagja és egyik lányuk is elkapta a koronavírust, azonban csak az édesanya, Tóthné Wiktora Viktória került igazán súlyos állapotba: egy hónapot töltött a szombathelyi Markusovszky Kórházban, melyből 12 napot feküdt mélyaltatásban – derül ki a Vaol interjújából. 

A mélyen vallásos, hétgyermekes család nehéz heteket tudhat maguk mögött. Míg édesapjuk otthon lábadozott, édesanyjuk pedig súlyos állapotban feküdt a kórházban, a nagyobb gyermekek vezették a háztartást, fertőtlenítettek, tanultak a kisebbekkel, de a család, barátok és ismerősök is segítettek, ahogyan tudtak. Mindeközben a gyermekeknek azzal a ténnyel is szembe kellett nézniük: lehet elveszítik az édesanyjukat. 

A család a katolikus Magyar Schönstatt Családmozgalom tagja, Tóth Zoltán egymondatos e-mailben kérte közösségüket, hogy imádkozzanak feleségéért és lányukért, akik mind a ketten kórházba kerültek. Bár Kamillát hamar hazaengedték, hogy otthon gyógyuljon, édesanyját továbbra is bent tartották. Az imaszándék közben futótűzként terjedt a különböző csoportokban.

„Nemcsak a barátok és a mélyen vallásosak, hanem ismeretlenek és hitetlenek is könyörögtek. Sokan csendben, otthon, rejtekben imádkoztak. Olyanról is tudok, aki nem kedvel, de félretette az ellenszenvét. Vannak értelmileg sérült barátaink, ők is egyként kérték a Jóistent” – mondta Viktória az interjúban.

Viktória egy szombati napon került lélegeztetőgépre, az állapota nem sok jóval kecsegtetett, férje rettegve várta a következő telefont a kórházból. Két nap múlva hétfőn online szentmisét tartottak az édesanyáért, addig a pontig egyre csak romlott az állapota.

A mise után tíz perccel azonban a kórházból telefonáltak: nem tudják mi történt, hétfő estére drasztikus javulás állt be Viktória állapotában.

Onnantól kezdve az édesanya egészsége folyamatosan javult, Viktória hatalmas hálával emlékszik vissza kezelőorvosára, dr. Virágh Évára, aki a tenyerén hordozta a Covid-részlegen a betegeket. Megetette, kikísérte a mosdóba és még a haját is megfésülte. „Kis dolgoknak tűnnek, nekem nagyok voltak” – emlékszik vissza.

A házaspárnak párhuzamosan javult az állapota, végül Viktória annyira felépült, hogy maradandó szervi problémái sem lettek. A család csodaként éli meg az édesanya gyógyulását, akit Gyümölcsoltó Boldogasszony napján engedtek haza a kórházból.

„Az utcabeliek síppal, trombitával, virágcsokorral, a kerítésen „Boldog újjászületést!” felirattal fogadtak” – meséli Viktória. 

A család első útja a templomba vezetett, ahol hálát adtak Istennek az édesanya gyógyulásáért. Hiszik, hogy nincsenek véletlenek. Viktória elmondta, hogy ő is úgy érez, ahogyan Mária zengi hálaénekében: 

„Lelkem magasztalja az Urat, és szívem ujjong megváltó Istenemben, mert rátekintett alázatos szolgálójára. Lám, mostantól fogva boldognak hirdet minden nemzedék, mert nagyot tett velem a Hatalmas, és Szent az ő neve.”

A házaspár szerint Isten Viktóriát választotta eszközéül, hogy csodás gyógyulásán keresztül megnyilvánuljon az Ő dicsősége.

„A Jóistenhez rengetegszer imádkozunk, és úgy fejezzük be az imát, hogy belehelyezkedünk a kezébe és az akaratába. Ritkán történik meg, hogy egybeesik a vágyunk és Isten akarata. A példánk is mutatja: merjenek az emberek imát kérni, és higgyenek abban, hogy ha együtt imádkoznak, megtörténhet a csoda.

Az imaháttér megmentette az életünket, és – milyen érdekes – mégis nekünk adnak hálát az emberek.

A kegyelmet köszönik és azt az időszakot, amelyet azáltal kaptak, hogy a másik emberre és a Jóistenre figyeltek. Ilyen nagyböjtjük még sosem volt” – mondja az édesanya.

A teljes interjú itt olvasható.

 

Borítókép: Christinlola | Dreamstime.com
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás