2021. 04. 06.

Még a román egészségügyi miniszter is meghatódott a csíkszeredai ételszentelésen – VIDEÓ!

Minden szempontból példaértékű és megható módon ünnepelték régi hagyományukat a székelyek: a csíkszeredai ételszentelés képei bejárták a román sajtót is, ahol kifejezetten elismerően reagáltak. Az eseményről készült fotók a román egészségügyi miniszterhez is eljutottak, aki vasárnapi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy meghatódva nézte a képeket.

Húsvétvasárnap több ezer hívő jelenlétében tartották meg a hagyományos csíkszeredai ételszentelést, amelyről korábban a 777 is beszámolt. A városközpont utcáit kereszt alakban töltötték meg az emberek, lenyűgöző látványba borítva a székely várost. Darvas-Kozma József pápai káplán is kiemelte, hogy az emberek mennyire fegyelmezetten vettek részt az ételszentelésen, ahogyan ő fogalmazott katonanemzethez méltó módon tették mindezt. 

hirdetés

A húsvétvasárnapi esemény az Istenhez és a hithez való ragaszkodás egyik gyönyörű példája, egészen megható innen az anyaországból figyelni ezt a hagyományt. Még a román sajtó is elismerően foglalkozott az eseménnyel, olyannyira hogy Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter a sajtótájékoztatóján így fogalmazott: „Meghatottak a csíkszeredai képek, a húsvétot ünneplő hívekkel, akik egyben a felelősségtudatukat és szolidaritásukat is kinyilvánították. Gratulálok a szervezőknek és a résztvevőknek!” 

Forrás: maszol.ro

Borítókép - Fotó: MTI/Veres Nándor
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás