2021. 03. 30.

Nem vagy reménytelen eset!

Ha te már lemondtál magadról és nem látod a kiutat a jelenlegi helyzetből, tudd, hogy Isten akkor sem mondott le rólad! Az Arrivera blog erről szóló remek írását szemlézzük.

Úgy érzed, hogy lebénítottak azok a dolgok, amiket próbálsz rejtegetni? / Amik elfoglalják a gondolataidat, és nem engednek el? / Úgy érzed, megtámadtak, és lánccal kötöztek meg a hátadon? / Minden egyes lélegzet fáj, ellopták a reménységedet?

Ismerősek ezek az érzések? Lehet, hogy szexuális területen húzódnak ezek a problémák, lehet hogy elvetettséggel, depresszióval küzdesz és nem látod a kiutat. Bármilyen helyzetben legyél is ma, szeretném veled megosztani, hogy mi érintette meg nagyon a szívemet, amikor ezt a dalt hallgattam.

hirdetés

Régiek és újak

Amikor személyes kapcsolatba lépünk Jézus Krisztussal, akkor valami csodálatos történik: a bűneinket megbocsátja és “új emberré” válunk – megéled a szellemünk és egy új élet kezdődik Benne.

2Kor 5:17. Így tehát ha valaki Krisztusban van (azaz elhiszi, hogy Ő a Megváltó, és átadja Neki az életét), új teremtmény (újjászületett) az: a régi (a korábbi bűnös, erkölcstelen állapot) elmúlt, és íme, új jött létre (mert a szellemi megelevenedés új életet hoz létre)!

Észrevetted a múlt időt? A régi elmúlt. Ezek alapján Isten megadta nekünk Krisztusban mindazt, amire szükségünk van, hogy azzá váljunk, akinek Ő teremtett minket. Az 1János 3:9 írja, hogy “aki Istentől született, abban benne marad az Ő magja.” Hát nem fantasztikus, hogy amikor elfogadod Jézus Krisztust Megváltódnak, akkor egy élő mag kerül a szívedbe, ami tartalmazza az új embernek a lényegét, aki ugye megszólalásig hasonlít Jézusra.

Piciből nagy

De látod ez egy mag, annak ki kell bújnia a földből, és utána egyre növekednie kell, míg egy nagy fává lesz. Ne ess kétségbe, ha nem azonnal változol meg minden területen, és válsz tökéletessé. Ez egy egész életet végig kísérő folyamat. De nem vagy ebben magadra hagyva.

Ebben a magban benne van a teljes potenciál arra, hogy úgy gondolkozzunk, beszéljünk és cselekedjünk, mint Jézus Krisztus. És tudod, hogyan fog ez a növekedés elindulni (vagy tovább folytatódni)?

Ha tanulmányozod Isten Beszédét és szimplán eldöntöd, hogy jobban hiszel abban, amit Ő mond, mint amit érzel.

Erről szól a dalnak a refrénje:

De Isten nem hibázik / Nincs olyan, amit Ő ne tudna eltörölni, semmissé tenni / És soha nem adja fel veled kapcsolatban / Nem vagy “veszett ügy” / Senki sincs már “túl messze” / Hát nem tudod? / Istennek nincs reménytelen eset / Még mindig Istenhez tartozol, aki veled marad és soha nem enged el

Ahogy haladsz előre a folyamatban (amit kereszténységnek nevezünk), úgy fogod egyre inkább felfedezni, hogy ki vagy te és mit kaptál Jézustól, amikor meghalt a golgotai kereszten és amikor feltámadt a halálból.

Ne keseredj el, ha ezen az úton járva sokszor megbotlasz vagy visszacsúszol. Isten felfoghatatlan módon szeret téged, és ezt ki is fejezte a Biblián keresztül.

 

A teljes cikk elolvasható az Arrivera blog oldalán.

 

Borítókép - Fotó: Pop Nukoonrat | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás