2021. 03. 30.

#csakegygondolat – Teljes szívvel keressük Őt!

Szánjuk ezt a hetet (is) arra, hogy teljes szívvel keressük Őt, aki azt ígérte, megtaláljuk! Csüggedés helyett nézzünk Istenre és töltsünk Vele minőségi időt.

A ma reggeli Bibliaolvasásomkor erőteljesen szólt hozzám egy ige: „Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám.” (Jer. 29:13.) Mit jelent teljes szívvel keresni Istent? Egyáltalán a közelében vagyunk ennek? Vagy csak egy pont az életünkben a többi ezer mellett?

Itt van a Nagyhét, ennél jobb alkalmat nem is találhatnánk arra, hogy intenzívebben keressük Őt. Ha a home office időszak miatt mindenki otthon van, akkor akár fél óra sétával egyedül – de töltsünk Vele minőségi időt! Nem baj, ha először a békessége, a szeretete és más Tőle kapott dolgok miatt keressük. Ahogy egyre jobban megismerjük Istent, egyre inkább a saját személye miatt fogjuk várni ezeket az időket.

hirdetés

Olyan könnyű elcsüggedni mostanában, elég olvasni a híreket vagy csak körülnézni a szűkebb-tágabb környezetünkben. Igen, idén sem lesznek nagy húsvéti összejövetelek vagy istentiszteletek. De egyvalamit a járvány sem vehet el tőlünk: Isten ígéretét, hogy ha valóban keressük Őt, megtaláljuk!

Borítókép - Fotó: Boyarkinamarina | Dreamstime.com
#csakegygondolat
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás