2021. 03. 24.

Keresztény podcastok, amiket követned kell

Bár külföldön a podcast műfaja már régóta nagy népszerűségnek örvend, hazánkban az elmúlt években kezdett csak szélesebb körben elterjedni. Hála Istennek egyre több keresztény témájú csatorna születik, így mindenki meg tudja találni köztük a neki igazán megfelelőt. A teljesség igénye nélkül összeszedtük a mi kedvenceinket.

Különvélemény

Somody Imre és Szabados Ádám csatornája, melyen nagy gondolkodók értékes írásaira reagálnak keresztény szemszögből. Nem csak azoknak ajánljuk, akiket jobban érdekelnek a filozofikus gondolatok, hiszen a két műsorvezetőnek hála a hétköznapi ember számára is kinyílnak és megelevenednek bonyolultabb írások és gondolatmenetek is. Olyan izgalmas témákról hallhatunk itt, mint a szép megjelenése a mai világban; a kiégés jelensége; keresztények és a politika; de Tim Crane könyve is előkerül, aki a vallásról írt egy ateista szemszögéből. A Különvélemény megtalálható az Apple Podcast és a Spotify felületein. 

ProjectOne

Hogy mi a különleges a ProjectOne podcastben? Az, hogy két tizenéves srác, Benedek Kristóf és Turczi Mátyás indították el, és hozzájuk hasonló fiatalokkal beszélgetnek arról, mit jelent kereszténynek lenni. Minden adásban vendégül látnak egy hívő fiatalt, akivel a hitről beszélgetnek. Pár hete nagy port kavart az oldalunkon az a téma, hogy hol is vagyunk mi fiatalok az egyházból? A választ a ProjectOne szolgáltatja: itt vagyunk, jelen vagyunk, és hallatjuk a hangunkat. A ProjectOne megtalálható az Anchor, a Spotify, a Google Podcast és a YouTube felületein.

Egytestté

Az Egytestté Podcastban Ujlaki-Győri Anna és Nagyné Végh Csenge beszélgetnek szerelemről, szexualitásról, házasságról nyíltan és szabadon, a Biblia tükrében. Csenge neve a 777 olvasóinak már ismerős lehet, hiszen egy 777 ONLINE interjú alkalmával már megismerkedhettek vele. Az Egytestté a kezdetekben az Instagram és a YouTube felületén népszerűsítette azt, hogyan gondolkoznak a keresztények a szexualitásról a Biblia tükrében. Az Egytestté Podcast megtalálható a YouTube, a Spotify és a Google Podcast felületén. 

+ 777

Hatalmas büszkeség számunkra, hogy mi is elindítottuk podcast-csatornánkat, ahol több rovatban is beszélgetünk meghívott és állandó vendégekkel is: szerelemről, egyházról, hitről, kapcsolatokról, a mindennapi élet kérdéseiről, keresztény szemmel. Megtalálsz minket az Anchor, a Google Podcast, az iTunes és a Spotify felületén is. 

hirdetés

 

Neked van kedvenc podcast-csatornád? Írd meg nekünk és a többi olvasónak kommentben! Ha szeretnétek egy listát az angol nyelvű adásokból, azt is írjátok meg!

 

 

 

 

Borítókép: Alexandr Screaghin | Dreamstime.com
777 PODCAST Pontokba szedve
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás