2021. 03. 23.

„Szeretlek, mert…” vagy „Szeretlek.”?

Lehet, hogy nagyon könnyen, vagy éppen nehezen mondjuk azt párunknak, hogy „szeretlek”, amelyet sokszor meg is indokolunk neki. Vajon Isten is azt mondja nekünk, hogy „szeretlek, mert…”? Vagy ő csupán annyit mond nekünk, hogy „szeretlek.”?

Az egyik nap a Facebookot böngészve egy hirdetés jött velem szembe, amelyben egy könyv szerepelt azzal a címmel, hogy „100 ok, hogy miért szeretlek”. Ez pedig elgondolkodtatott kicsit. Biztos, sokszor mondtuk már párunknak, hogy miért szeretjük őt, de talán a legszebb, amikor azt mondjuk csupán, hogy „Szeretlek.”. Nincs mert, nincs de, csak szeretlek és pont. Persze vannak azok a helyzetek, amikor jól jön, ha kicsit kedveskedünk szavakkal szerelmünknek, de a legegyszerűbb, amikor nem gondoljuk túl a dolgokat. Szeretlek és kész, úgy, ahogy vagy.

Isten is valahogy így viszonyul hozzánk. Nem azt mondja, hogy azért szeretlek téged, mert olyan szép házad van, vagy olyan szépen neveled a gyermeked, vagy ügyesen felkészültél a vizsgádra. Hanem imáinkban, ha találkozunk Vele, akkor csak azt érezzük, hogy szeret minket úgy, ahogy vagyunk. Minden bűnünkkel és esendőségünkkel együtt. Nem indokol, csak szeret.

hirdetés

A nagyböjt végéhez közeledve pedig fontos ezt tudatosítanunk magunkban. Jézus szenvedéstörténete a legjobb példa rá, ami megmutatja nekünk, hogy Isten mennyire szeret bennünket, hiszen egyszülött fiát adta azért, hogy megváltson minket a bűneinktől. Sokszor talán nem fogjuk fel ezt az isteni kegyelmet, de a nagyböjti időszakból hátralévő napokban gondolkodjunk el ezen és próbáljuk meg értékelni mindig, amikor reggel felkelünk, vagy éppen amikor este lefekszünk…

Borítókép - Fotó: Braendan Yong | Dreamstime.com
#csakegygondolat Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás