2021. 03. 12.

Dicsérd Istent akkor is, ha a körülményeid nem adnak rá okot! – A megtért szépségkirálynő üzenete

Amikor nem érted, mi miért történik, amikor úgy tűnik, hogy minden elveszett, akkor is dicsérd Istent! – szól Allyson Rowe, amerikai főállású szolgáló és mentor, korábbi szépségkirálynő egyik videóüzenete. Érdemes meghallanunk a szavait!

Bár a médiából úgy tűnhet, hogy Allyson Rowe, korábbi szépségkirálynő élete csupa csillogás és mosoly, valójában neki is voltak olyan időszakok az életében, amikor úgy tűnt, minden elveszett. Egyedül Istenre tudott támaszkodni.  

„Szerettem az életem. A munkám, a barátaim, a gyülekezetem, mindent. Isten viszont szólt hozzám, azt kérte, költözzek Washingtonba és hagyjak ott mindent. Nem értettem, miért kéri, semmi értelme nem volt, de engedelmeskedtem: elköltöztem.

Eltelt 3 hónap úgy, hogy nem volt munkám, nem volt pénzem, nem voltak kapcsolataim. Össze voltam zavarodva és dühös voltam Istenre. Kiáltottam hozzá, de elsőre semmi nem változott. Azt kérdeztem: <<Mit akarsz tőlem, Uram? Engedelmeskedtem és most nincs semmim!>>

hirdetés

Isten azt válaszolta: <<Most helyezel a szíved közepére, az életed trónjára. Hogyan bízhatnék abban, hogy valóban engem dicsőítesz, mikor mindened megvan, ha nem tudsz dicsérni, amikor semmid nincs, csak én? >>

Emlékszem, akkor a káosz közepénhatalmas békességet kaptam Tőle. Olyan békét, amely minden értelmet felülmúl. Akkor rájöttem: a körülményeim nem határozhatják meg, hogy dicsérem-e Istent. Ő ugyanis mindig jó. Ő mindig hűséges.

Nem azért kellett elköltöznöm, hogy mindent elvegyen, hanem hogy megtanuljam: bármilyenek is legyenek a körülmények, az Ő jelenléte elég. Őt jobban érdekli a szíved, mint a kényelmed.”

 

Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás