2021. 03. 06.

A szoros kapcsolatoknak feltétele az elköteleződés

Gyakran találkozunk azzal az érvvel, hogy a házasság csak egy papír. Azonban, ha szoros kapcsolatot szeretnénk kialakítani társunkkal, akkor elengedhetetlen, hogy elköteleződjünk egymás mellett. Pál Feri is erről ír könyvében.

Pál Feri szerethető, humoros személyiségének, és életközeli, kapcsolatokról szóló előadásainak köszönhetően tett nagy népszerűségre. Vicces történetei mély igazságokat hordoznak magukban és minden párt el tudnak gondolkoztatni kapcsolatukról. A függőségtől az intimitásig című könyvében fontos kérdéseket feszeget: társfüggőség, félelem az intimitástól, a tartós és bensőséges kapcsolat titka. A könyv egyik fejezetében a szoros kapcsolat ismérveit sorolja fel, melynek egyik elengedhetetlen része az elköteleződés. Így ír róla:

„A szoros kapcsolatoknak része, mondhatnám feltétele az elköteleződés és az elkötelezettség.

hirdetés

Itt megint csak korunk egyik nagy nehézségével kerülünk szembe, hiszen sokan úgy próbálnak szoros és meghitt emberi kapcsolatokban élni, hogy közben nem köteleződnek el. Ilyenkor legföljebb a csoda segít rajtunk – ezt szokták bizonyos esetekben szerelemnek is hívni. Elköteleződés nélkül meghitt élményeink lehetnek, az intimitás szépségeit is átélhetjük, de bensőséges kapcsolatra ne számítsunk.

Egy tartós kapcsolatban az elköteleződés és az intimitás kart karba öltve járnak.

Egyébként olvastam egy frappáns definíciót az elköteleződésre vonatkozóan: az elkötelezettség azt jelenti, hogy fenn akarjuk tartani a kapcsolatot, és hosszú távon gondolkozunk róla. Ez egy minimal art megközelítés.” 

 

Borítókép: Vladimir Surkov | Dreamstime.com
Mindennapok
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás