2021. 03. 03.

A Biblia lapjainak megevésére kényszerítettek venezuelai keresztényeket

Legalább négy keresztény férfi szenvedett súlyos sérüléseket, miután arcukat eltakaró tettesek megszúrták őket, és a Biblia lapjainak megevésére kényszerítették őket – tudósít róla a Christianpost egy üldözött keresztényeket segítő szervezet híradására hivatkozva.  Az elkövetők az áldozatok testére késsel kereszteket is véstek.

Nyolc kapucnit viselő férfi támadott meg keresztényeket február 16-án Libertadorban, Venezulában. Az Open Doors üldözött keresztényeket segítő szervezet szerint feltehetően egy drogbanda tagjaihoz köthető a támadás. A városban működik egy keresztények által fenntartott rehabilitációs intézmény, az Open Doors szerint a térségben nem szokatlan jelenség az, hogy

akik a bűnöző életmód elhagyásában segítenek másokat, azok a bűnbandák bosszújának vannak kitéve. 

„A támadóink eltakarták az arcunkat és elkezdtek ütni és késsel szúrni minket.” – mondta az egyik áldozat. „Egy X-et vágtak a testünkbe és arra kényszerítettek minket, hogy együnk lapokat a Bibliából.”

hirdetés

Open Doors UK

Az áldozatok közül négyen már elhagyhatták a kórházat, egyikük azonban továbbra is súlyos állapotban van: két bordája is eltörött, a tüdeje és a feje is komolyabban sérült. 

A Venezuelai Evangelikál Tanács nyomozás indítását szorgalmazza, és a támadást a vallás iránti gyűlöletnek tulajdonította – írja a Premier Christian News.

Az Open Doors megjegyezte, bár Venezuela nincsen rajta a 2021-es jelentésükben szereplő legnagyobb mértékű keresztényüldözés ötven országának listáján, Latin-Amerika más országaiban az üldözések egyre nagyobb mértéket öltenek. 

Dr. David Landrum, az Open Doors UK igazgatója hozzátette, a jelenlegi helyzet az ország vezetésével is összefügg. „Ez az előre megfontolt támadás a Maduro-rezsim helyi „kollektíváinak” minden jellemzőjével rendelkezik. Ez azt mutatja, hogy Venezuela diktatórikus narkóállammá vált, amely erőszakosan ellenzi az egyház kábítószer-rehabilitációs munkáját. “

Forrás: Christianpost

Kiemelt képünk San Rafael templomáról illusztráció!

Borítókép: Piccaya | Dreamstime.com San Rafael templom, Merida, Venezuela
Hírek
hirdetés

1 Komment

 • Válasz F 2021. 03. 03. 16:45

  Az utolsó bekezdéstől lesz hiteltelen az egész cikk:
  “Dr. David Landrum, az Open Doors UK igazgatója hozzátette, a jelenlegi helyzet az ország vezetésével is összefügg. „Ez az előre megfontolt támadás a Maduro-rezsim helyi „kollektíváinak” minden jellemzőjével rendelkezik. Ez azt mutatja, hogy Venezuela diktatórikus narkóállammá vált, amely erőszakosan ellenzi az egyház kábítószer-rehabilitációs munkáját. “”

  Tehát a lényeg, hogy Maduro diktátor, Venezuela pedig narkóállam. Ami egyébként lehet igaz, de a kontextust ismerve, hogy tudniillik az USA évek óta kvázi háborút folytat a világ legnagyobb olajkészletén csücsülő Venezuela ellen, ezt figyelembevéve a cikkből az derül ki, hogy ez az “Open Doors UK” sem több, mint a CIA valamelyik fedőszervezete – a harmadik világban ténykedő legtöbb segélyszervezethez hasonló módon.
  Ezesetben szomorú, hogy a kereszténységet használják a felforgató propaganda ürügyéül.
  (És hogy általában mennyire jót tesz az üldözött helyi keresztényeknek az, amikor a harmadik világbeli “gonosz, diktatórikus” rezsimeket az USA által támogatott felkelők megdöntik, azt jól mutatják az Arab Tavasz követő anarchiában kitörő keresztényüldözések Egyiptomban, vagy akár Szíriában.)