2021. 02. 28.

Te könnyen tudsz imádkozni azért, akit kevésbé szeretsz?

Imaéletemben csak magamra figyelek? Esetleg azokra is, akiket szeretek? De vajon akiket nem kedvelek annyira, akár az iskolában, munkahelyen vagy éppen a hétköznapi életben más nézeteik, esetleg viselkedésük miatt, értük szoktam imádkozni? A nagyböjt jó lehetőséget nyújt arra is, hogy nyitottabbá váljon az imaéletünk.

Bár még a nagyböjti időszak elején tartunk, nem árt már most átgondolni az imaéletünket, hogy a húsvéti ünnepre jól felkészüljünk lelkileg is. Fontos kérdés, hogy egyáltalán mennyi időt fordítok Istenre a személyes imaéletem során, de az is, hogy vajon másokra is gondolok-e közben. Jézus a hegyi beszédben éppen ennek fontosságáról beszélt tanítványainak, és ez számunkra is lényeges üzenet lehet.

„Szeressétek ellenségeiteket! Tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket! Imádkozzatok azokért, akik üldöznek és gyaláznak titeket, hogy gyermekei legyetek mennyei Atyátoknak.” (Mt 5,44-45)

Az is fontos, hogy családtagjainkért, szeretteinkért is imádkozzunk, de talán még nehezebb egy olyan iskolatársért vagy munkatársért, akivel kevésbé szimpatizálunk. Azonban az idei nagyböjtben gondoljunk rájuk is. Ha ma leülünk imádkozni, nézzük meg, hogy kik azok, akiket kevésbé kedvelünk, akik esetleg megbántottak minket vagy más nézeteik vannak az élet egyes területein, és mondjunk el értük is egy imát.

Hiszen a nagyböjt során az is fontos, hogy ne csak magunkra figyeljünk, hanem a környezetünkre, arra, hogy jócselekedetekkel segítsünk embertársainknak. Ez a jócselekedet pedig egy őszintén elmondott ima is lehet, amellyel kérjük Isten közbenjárását az életükre.

hirdetés
Borítókép - Fotó: Tinnakorn Jorruang | Dreamstime.com
#csakegygondolat Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás