2021. 02. 25.

Milyen jeleket adhatnak a nők a férfiaknak?

 Ha vágyunk párkapcsolatra és arra, hogy megtaláljuk a társunkat, akkor nagyon fontos ezért tenni is, nem csak passzívan várni rá. De mit lehet tenni nőként, hogy jeleket adjunk, miközben a méltóságunkat sem veszítjük el? Kovács Janka pszichológusnak az Igeidők magazinban megjelent írását szemlézzük. 

 Sok esetben azt látom, hogy mindenféle flört és titokzatos jel előtti nulladik lépés az lenne, hogy

higgyem el magamról azt, hogy egy választható, vonzó nő vagyok, és szükség esetén fontos lehet dolgozni a nőiségemmel való kapcsolatomon, az ezen a területen szerzett sérülések, sebek gyógyításán.

Kedves lányok és nők, ne spóroljátok meg ezeket a talán keménynek hangzó kérdéseket! Nem várhatjuk el a férfiaktól, főleg nem egyetlen személytől a bolygón, hogy minden elakadásunkra, hiányunkra, fájdalmunkra tökéletes megoldást kínáljanak a saját személyükben. Ez tehát a nulladik lépés, amivel kapcsolatban biztatok minden olvasót, hogy kérjen segítséget, ha azt érzi, hogy elakadt a megoldásán. Most pedig térjünk rá, hogy milyen további titkos fortélyokat vethetünk be megőrizve női méltóságunkat és titokzatosságukat.

hirdetés

Mit tehetünk nőként, lányként azért, hogy megszólíthatóbbak legyünk? Mivel bátoríthatjuk a férfiakat kezdeményezésre?

Kezdem a két legfontosabbal, amit úgy látok, hogy az elmúlt években komoly akadállyá kezd válni ismerkedős helyzetekben:

1.Tedd le a telefont a kezedből! Épeszű, udvarias felnőtt ember nagyon ritkán veszi rá magát, hogy megzavarjon másokat. Ha kívülről az látszik rajtad, hogy épp fontos e-maileket írsz, vagy az, hogy az Instagram pörgetését élvezetesebb elfoglaltságnak tartod, mint egy valódi beszélgetést egy élő emberrel, akkor bizony ne lepődj meg azon, hogy nem áll meg előtted a herceg fehér lovon, és ébreszt fel mobilfüggő álmodból egy varázslatos csókkal, akármennyire is vágysz rá a szíved mélyén.

2. Menj helyekre egyedül! Természetesen nem arra gondolok itt, hogy fiatal lányok és nők éjszaka egyedül csatangoljanak a belvárosban. Sokkal inkább szeretném visszajelezni azt a jelenséget, amit sok férfi ismerősöm értetlenül figyel a messzi távolból. Mindenhova csapatban megyünk lányok!

3. Figyeld meg, hogy hogyan vagy ott egy térben, egy helyzetben, egy közösségben stb. Fontos lenne, hogy ne csak ott legyél, hanem jelen is legyél ilyenkor! Mit jelent „jelen lenni”? Nem kell extrovertált embernek vagy partiarcnak lenni, aki mindenkivel lazán szóba elegyedik, sokkal egyszerűbb dolgokról van szó, melyek jó esetben kis gyakorlás után a szokásoddá válhatnak:

  • Körbenézhetsz egy teremben, amikor belépsz oda.
  • Felveheted a szemkontaktust, és rámosolyoghatsz arra, akit szimpatikusnak találsz.
  • Ülhetsz a gyülekezetben, konferencián, bármilyen összejövetelen máshova, mint ahova szoktál.
  • Változtathatod a pozíciód a térben, helyezkedhetsz úgy, hogy olyanokkal akadj össze, akikkel szeretnél.
  • Köszönhetsz te is előre annak, akit kedvelsz.

4. Adhatsz egy-két esélyt olyannak is, akivel nem érzed első pillanattól a tökéletes összhangot, vonzalmat. Ha elmész egy randira, az nem azt jelenti, hogy hozzá kell menned feleségül, hanem azt, hogy adtok egy esélyt egymásnak az ismerkedésre.

 

A teljes cikket elolvashatod ITT. 

Borítókép - Fotó: Artmim | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás