2021. 02. 24.

Az adás közben imádkozott a CNN-en az amerikai bíboros

Az Egyesült Államokban átlépte az 500 ezret a koronavírus áldozatainak száma. Wilton Gergory washingtoni bíboros megható imát mondott a CNN adásában az elhunytakra emlékezve.

Szomorú mérföldkőhöz érkezett az Egyesült Államok, ugyanis tegnap átlépte az 500 ezret a halottak száma az USA-ban a járvány kezdete óta. Ez azt is jelenti, hogy a világon a koronavírus következtében elhunytak egyötöde az amerikai országban halt meg. A CNN egyik ismert műsorvezetője, Jake Tapper Wilton Gregory bíborossal készített interjút az egyház álláspontjáról a COVID-járvány kapcsán. A beszélgetés végén megkérdezte a bíborost, hogy szeretne-e imát mondani, ő pedig szívesen tett eleget a kérésnek.

„Nyissuk meg most a szívünket, hogy felidézzük azokat, akik a koronavírus következtében haltak meg” – kezdte az atya. „Alázattal kérjük mindannyiunk Teremtőjét, hogy örök nyugodalmat nyújtson minden testvérünknek, akiket a járványban veszítettünk el. Erősítsd meg családjaikat és barátaikat, akik utánuk itt maradtak, hogy meg tudják vigasztalni egymást és letörölni a könnyeket a másik arcáról. Találjon mindenki békét és áldd meg szeretteink emlékét! Szívünket hála tölti el az orvosok, az ápolók és a sürgősségi személyzet munkájáért. Tartsd meg őket egészségben és erősítsd meg őket is.”

A bíboros atya hozzátette, hogy kéri, mindenki, aki oltást szeretne kapni, tekintet nélkül népcsoportra, életkorra, vallásra, gazdasági vagy bevándorlási státuszra, az részesüljön a vakcinákból.

„Segíts nekünk, hogy a kölcsönös emberségünkre összpontosítsunk.

hirdetés

Bár a több hónapos elszigeteltség miatt már fáradtak vagyunk, segíts abban, hogy ne veszítsük el a reményt.

Segíts továbbra is gondoskodni embertársainkról, emlékezve azokra, akiket elveszítettünk a járványban. Segíts továbbá együttérzésünk növekedésében, az Ő irányítása alatt, aki békénk és egységünk legfőbb forrása!” – zárta az imát Gregory bíboros.

Imádkozzunk mi is a világon elhunyt áldozatokért és mindazokért, akik a járvány következtében elveszítették munkájukat, vagy nehéz helyzetbe kerültek, továbbá a betegek gyógyulásáért! Amen.

Forrás: Aleteia

 

Borítókép - Fotó: CNN
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás