2021. 02. 23.

Kinek tartasz engem?

Te kinek tartod Jézust? Meghatározó a hitünkben, hogy erre milyen választ adunk. Az Ez az a nap! Magazin cikkét szemlézzük. 

Jézus rendkívül fontos kérdést tett fel követőinek: „És ti kinek tartotok engem?” (Mt 16,15) Tudta, hogy minden ember akkor kerülhet helyes kapcsolatba Istennel, ha tisztában van azzal, kicsoda ő. Péter válaszával megvallotta, amit az azóta eltelt századok során emberek milliói ismertek már el: „Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.” (16,16) Ennél a válasznál pontosabb leírást nem is lehetne adni arról, kicsoda Jézus. És Péter még csak ezután jött rá igazán, mit jelent ez a hitnyilatkozat nemcsak saját életére, hanem ama egyház életére nézve is, amelyet Jézus erre a bizonyságtételre épít fel. 

Ma is bármelyik hívő hitét meg lehet határozni az alapján, ahogyan erre a kérdésre válaszol.

Az az igaz hívő, aki azt mondja, hogy Jézus a Krisztus és Isten Fia; aki bármi mást mond, az nincs teljesen tisztában Jézus jellemével és természetével.

Van, aki azt állítja, Jézus csupán nagyszerű erkölcsi tanító vagy próféta volt, de Jézus soha nem mondta magát senki másnak, csak Isten Fiának. Amikor rengeteg ötlet felmerült azzal kapcsolatban, ki lehet ő, Jézus elismerte, hogy egyedül Péter rendelkezik helyes tudással erről.

hirdetés

Elengedhetetlen, hogy a mai hívők tisztában legyenek azzal, milyen erő és igazság rejlik Péternek ebben a kijelentésében, hogy Jézus Isten Fia.

Ha azt mondjuk, hogy Jézus Isten Fia volt, és ma is az, azzal kimondjuk, hogy ő az igazság és az egyetlen út ahhoz, hogy helyes kapcsolatba kerüljünk Istennel.

A hívők Jézus által megtapasztalhatnak mindent, ami együtt jár azzal, hogy megismerik Istent, és kapcsolatban vannak az ő Fiával – a kegyelmet, a békességet, az irgalmat ebben az életben, valamint a vele töltött örökkévalóságot a következőben.

 

Forrás: Ez az a nap! Magazin

Borítókép - Fotó: Flynt | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás