2021. 02. 22.

„Isten megajándékozott engem Magyarországgal” – egy brazil misszionárius története

Miért költözik egy brazil lány Budapestre? Luzi Santos a Katolikus Shalom Közösség misszionáriusa egy videóban mesélte el, hogyan hívta el Isten Magyarországra.

A mozgalmas Rio de Janeiro városából érkezett Magyarországra Luzi Santos 2016-ban, hogy meglátogassa barátait a krakkói Ifjúsági Világtalálkozó előtt. Akkor még nem gondolta, hogy az egy hetes látogatás hosszabbra fog nyúlni. 

„Minden barátomnak mondom, hogy ti magyarok egy ajándék vagytok nekem, amit tényleg Istentől kaptam a kezembe. Még sokat kell tanulnom a nyelvet, a kultúrát, a történelmet, de tényleg nagyon jó itt lenni veletek.” – üzeni Luzi, aki négy év alatt remekül megtanult magyarul. 

Luzi tervei között nem szerepelt az, hogy Magyarországra költözzön, vívódásának részleteibe avat be minket videójában, és elmeséli, hogyan erősítette meg Isten abban, hogy ebben az országban szeretné látni. 

„Amikor megérkeztem, az első pillanatban nagyon szerelmes lettem Budapestbe.” – meséli. Barátai és ismerősei már az első percektől fogva arról kérdezték, mennyi ideig tervez Magyarországon maradni. Luzi először mérges lett ezekre a kérdésekre, hiszen csak egy hétre érkezett az országba. Azonban végig nyitott volt Isten hívására, és állandóan imádkozott azért, hogy az Ő akarata teljesüljön az életében. 

Ezen a lelki utazáson vezet minket végig alábbi videójában:

 

Borítókép: YouTube
Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás