2021. 02. 22.

Hogyan tudok megtérni?

Mit jelent a megtérés? Van, ahol ez a kifejezés hazatérést jelent, mások kifejezetten a hitre ébredést nevezik így. De pontosan mit értünk alatta, és legfőképpen mi következik a megtérés után a hívő életünkben? Három evangélikus lelkész, Nagy Zoltán esperes Békéscsabáról, Mezőberényből Lázárné Skorka Katalin és Zsíros András gerendási lelkész beszélgetett erről a Kötőszó Blog YouTube-csatornáján.

A megtérés témaköre sokakat foglalkoztat, de nem mindig mernek kérdéseket feltenni róla. A Kötőszó Blog legújabb podcast adásában nem egy, nem kettő, hanem három evangélikus lelkész beszélgetett őszintén a megtérésről. 

Hogyan vesz 180 fokos fordulatot az életünk? Fel tudjuk-e ismerni, hogy nem csak azoknak van szüksége megtérésre, akik látványosan erkölcstelen életet élnek? Kinek a mozdulata a megtérés? Én lépek vagy kizárólag Isten? Vajon végleges-e a megtérés? 

„Nem egy olyan jellegű minőségi változást jelent a megtérés, amire először gondoltam, hanem ez az Istennel való kapcsolatunknak a helyreállítása.” – vallott például Lázárné Skorka Katalin személyes élményeiről.

A lelkészek felvetették azt a kérdést is, vajon mi a helyes válasz arra, ha valaki elmeséli nekünk, hogy megtért? Ha gratulálunk neki, akkor ezzel a saját érdemének tulajdonítjuk? 

Jogosan merül fel az is, hogy tanúságtételünkben ne saját magunkon legyen a hangsúly, hanem Jézus megváltásán. 

A beszélgetés során olyan kérdések is felmerülnek, melyek a legtöbb hívő és nem hívő ember életében felmerülnek, ha a hitről gondolkozik. A teljes adást itt lehet meghallgatni:

Borítókép: Ammentorp | Dreamstime.com
Nagy kérdések
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás