2021. 02. 19.

Út a belső szabadsághoz – Tapolyai Emőke gondolatai

Ha képesek vagyunk szembenézni azzal, amilyenek vagyunk, majd el is fogadni mindazt, ami adott bennünk, már hatalmas lépést tettünk a lelki ellenálló képesség, azaz a reziliencia megszerzése felé. Tapolyai Emőke keresztény pszichológus Gondolatok elvitelre című videósorozatának legújabb részét szemlézzük.

Olyan sok emberrel lehet találkozni, aki utálja magát! Aki ki nem állhatja azokat a vonásait, amelyeket magával hozott. Sokan utálják a kinézetüket, a magasságukat, az arcuk formáját vagy épp a szorongásra való hajlamukat. Sokan egy életet töltenek azzal, hogy ezeket valahogy lehasítsák magukról. 

Ha elfogadjuk azokat a részeinket is, amelyeket örököltünk, magunkkal hoztunk, akkor már nem kell energiát fektetni abba, hogy ezeket elrejtsük. Így fogjuk látni a teljes képet önmagunkról: ,,ez is én vagyok, de minden más is”. Mekkora belső szabadság ez! 

hirdetés

A megváltoztathatatlan vonásaink elfogadása felszabadít arra, hogy megéljük önmagunkat.

Mi, keresztények sem vagyunk jók az önelfogadásban. Pedig tudhatjuk, hogy a Megváltónk így is gyönyörködik bennünk, így is szeret minket. ,,Tudom, hogy Isten nem ezt látja bennem, ez csak egyetlen vonásom. Annyi minden más van bennem, amely csodálatos, amely fejleszthető és értékelhető.” Dönthetünk úgy, hogy a krisztusi valóságot tükrözzük – önmagunk felé is. Az önelfogadás ott kezdődik, ahol meglátom magam úgy, ahogyan Krisztus lát engem.

 

Forrás: Kandela Központ – YouTube

 

Borítókép - Fotó: Kandela Központ
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás