2021. 02. 17.

Önmagunkban is értékes nők vagyunk

Hogyan lehetünk a tökéletes helyett elég jó nők? Hogyan lelhetünk rá a valódi identitásunkra függetlenül attól az életszakasztól, amelyben vagyunk? A 777 podcast adásában Révész Szilvia, az Elég jó nő írója, valamint a 777 szerkesztői, Lábánné Hollai Katalin és Szilágyi Anna beszélgettek.

Három nő, három különböző életszakaszban. Révész Szilvi, az Elég jó nő írója négygyermekes édesanya. Mint mondja, ez a letisztulás időszaka, amikor már jobban látja, mi az élethivatása, így könnyebb elengedni a dolgokat.

Szilágyi Anna az egyedülállóságról azt mondta, kimondottan tanulós időszak volt, főképp az Istenbe vetett bizalomról és arról, hogy ne idealizálja a párkapcsolatot, hogy az majd megold mindent. És bár nem a társunk a boldogságunk forrása, a párkapcsolat mindenképp egy nagy önismereti kaland.

Lábánné Hollai Katalin pedig a nevelőszülőség kapcsán lép be hamarosan az anyaszerepbe. „Ez olyan szempontból letisztulás, hogy most megérkezem abba az életszakaszba, amelyre már nagyon régóta vágytam és készültem” – mondta.

Révész Szilvi szerint

hirdetés

minden életszakasz egy óriási önismereti lecke.

Legyen szó életkezdési vagy életközepi válságról, anyaságról, kiteljesedésről, elengedésről. „Minden krízis egy lehetőség, hogy újrahuzalozzuk az életünket, megismerjük magunkat és Istent is egy új oldaláról.”

A podcastban szóba kerültek a mai tinédzserek is, akiknek nincs könnyű dolguk, hiszen a világ azt harsogja, „bármi és bárki lehetsz!”. Ráadásul sok tökéletesnek tűnő mintát látnak maguk előtt, hiszen a digitális világ már nagyon korán az életük részévé válik. Az Insta-celebek is nagyban meghatározzák, hogy mihez hasonlítják magukat ezek a fiatal lányok. Nagyon fontos, hogy ilyenkor a család elfogadással legyen a nyomás fokozása helyett, és az édesapának is nagy szerepe van ilyenkor, hiszen ő az első számúférfi egy lány életében.

„Mindenkihez máskor jut el az üzenet, hogy az identitásunk alapja az, hogy Isten által elfogadottak és szeretettek vagyunk és ez felülír minden megfelelni akarást” – mondta Anna, ehhez Szilvi hozzátette, hogy ide sokszor a krízishelyzetek által jutunk el, ilyenkor van összetörve a szívünk és jobban meghalljuk Istent.

Fontos eljutunk oda, hogy az értékünket nem a társunk és nem is a gyerekünk adja, hanem önmagunkban is értékesek vagyunk.

A teljes beszélgetést meghallgathatjátok ITT.

Borítókép - Fotó: Rawpixelimages | Dreamstime.com
777 PODCAST
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás