2021. 02. 16.

,,Mindig az vitt előre az életemben, amikor elkezdtem Istent dicsőíteni” – Andelic Jonathan

Andelic Jonathan A Dal 2021 válogatóján a közönség szavazatainak köszönhetően jutott tovább az elődöntőbe Áldom című számával. Az énekessel az Ez az a nap! készített interjút.

Az Áldom című dal a karanténnak köszönhetően született meg, mindössze néhány óra leforgása alatt.

„Amikor egy új szerzeményen dolgozom, akkor van bennem egy erős gondolat, hogy az adott dallal mit szeretnék kifejezni. Az Áldom esetében ez az a tapasztalat volt, hogy

mindig az vitt előre az életemben, amikor elkezdtem Istent dicsőíteni és a zenén keresztül kapcsolódni hozzá.

Lehetünk bármilyen nehézség vagy harc közepén, mindegy, hogy hogyan érezzük magunkat, mert Isten az igazság az élethelyzetünktől függetlenül. Ezt a körülményektől való független örömöt, békességet, az Ő erejét akartam megfogalmazni a dalban.” – mesélt az alkotói folyamatról az Ez az a nap! magazinnak.

hirdetés

Az Áldom dalszövege határozott keresztény üzenetet hordoz. A kérdésre, hogy mennyire izgult ettől a nyílt hitvallástól, Jonatán a következőt válaszolta:

„Egyáltalán nem izgultam.

Úgy gondolom, hogy az istenhit egy olyan téma, amiről nem szégyen beszélni!

Egyedül szakmailag volt bennem egy kis feszültség, hogy a tőlem telhető legjobban tudjak teljesíteni.”

Jonathan azt is átérezte, mekkora felelőssége van a keresztény üzenet képviselésével.

„Ez egy nagyon jó és bátorító érzés, de ugyanakkor egyben nagy felelősség is, mert ez egy olyan téma, ami nemcsak nekem fontos, hanem emberek sokaságának. Nem az volt a lényeg, hogy itt egy dal, amit én írtam és elénekeltem, hanem egy olyan üzenetet közvetítettem, amit nagyon sok ember érez magáénak, ezért őket is képviselnem kellett.”

A teljes interjú itt olvasható.

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás