2021. 02. 15.

40+1 kihívás nagyböjtre, avagy “Vállalj plusz egyet!”

A tavalyi nagyböjti “40 napos kihívás” című eseményünk sikerén felbátorodva idén is szeretnénk egy online kihívássorozatba kezdeni a Csak Egyet Szolgálattal. Hívunk téged és minden barátodat, ismerősödet, legyetek útitársaink a 2021-es nagyböjtben (is)!

Miért “Vállalj plusz egyet!”? Mi a kihívás lényege és célja?

“Én pedig azt mondom nektek, hogy ne szálljatok szembe a gonosz emberrel, hanem aki arcul üt téged jobb felől, tartsd oda annak arcod másik felét is! Ha valaki pereskedni akar veled, és el akarja venni az alsóruhádat, engedd át neki a felsőt is! Ha pedig valaki egy mérföldnyi útra kényszerít, menj el vele kettőre! Aki kér tőled, annak adj, és ne fordulj el a kölcsönt kérőtől! (Mt 5,39-42)”

A nagyböjti időszak lehetőséget adhat arra, hogy a megszokott rutinszerű cselekedeteinken túl eggyel tudatosabban legyünk jelen Isten és az embertársaink számára. Jó keresztényként számtalan olyan szokásunk alakulhatott már ki, ami épít minket vagy másokat, esetleg jó cselekedetekre sarkall. Az idei nagyböjtben azonban arra hívunk, hogy tegyél meg egy picivel többet, és idén lépj eggyel többet! 

“Vállalj plusz egyet!” az idei online kihívássorozatunk neve. Arra szeretnénk ezzel utalni, hogy a megszokott sajátos vállalásainkhoz tegyünk hozzá még egyet, csak egyet, méghozzá egyet a nagyböjt 40 napja alatt általunk kínált 40 kihívás közül. 

hirdetés

Ha szívesen csatlakozol, jelentkezz az alábbi kérdőív kitöltésével! 

Jelentkezéseddel hozzájárulsz, hogy a 2021-es nagyböjt ideje alatt minden nap egy rövid e-mail-t küldjünk neked az adott nap kihívásával és egy rövid lelki táplálékkal!

Célunk, hogy a 40 kihívás többféle nagyböjti cselekedetre kiterjedjen, ezért az irgalmasság lelki cselekedetei mellett a testieket is együtt szeretnénk majd gyakorolni a “Vállalj plusz egyet!” ideje alatt. 

A kihívás részeként szeretnénk pár csomagot összeállítani a Csak Egyet Szolgálat hajléktalanjainak, mindenki csak egyet. Amikor mész vásárolni vegyél plusz egyet; tusfürdőt, sampont, fogkrémet… A 40 nap alatt egy olyan apró csomag gyűlik össze, ami neked egy picivel több kiadás és figyelmesség, de egy nélkülöző ember számára nagyon hasznos és igazi ajándék!

A kihívássorozat végén pedig szeretnénk egy közös online találkozóra invitálni minden résztvevőt, hogy láthassuk, hallhassuk egymást, és röviden megoszthassuk egymással a 40 nap alatt megélt tapasztalatainkat.

Nagyon bízunk benne, és előre örülünk annak, ha te is bekapcsolódsz. Ha teheted, invitálj másokat is erre a közös készületre! Reméljük, minél többen bekapcsolódtok ebbe a közös lelki utazásba! Mi már nagyon várjuk a láthatatlan kapcsolódást. 

Nem is maradt hátra más, csak egy buzdítás: Vállalj plusz egyet!

Csak Egyet
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás