2021. 02. 12.

,,Szomorú, hogy egyre cikibbnek számít Istenről és a hitről beszélni” – Gianni Annoni

A vendéglátó szektor nehézségeiről, családi örökségéről, szakma iránti szenvedélyéről és hitéről is beszélt Gianni Annoni a Mandinernek adott interjújában.

Gianni Annoni üzletember, gasztronómus és étteremtulajdonos. 1994-ben érkezett Magyarországra Olaszországból, letelepedése után nem sokkal pizzériát nyitott. Az országos ismertséget a Fantasztikus Európa című műsor hozta meg neki 2002-ben. Gianni a Mandinernek adott interjújában a vendéglátás jövőjéről, olasz örökségéről és hitéről is nyíltan beszélt. 

„Hit nélküli ember nem létezik. Én keresztény vagyok, de mindegy, milyen vallásról beszélünk: a hit nélkülözhetetlen az élethez.

Fontos nekem, hogy meg legyen áldva a házam, a vendéglátóhelyeim, az életem.

Ezt örököltem, és büszkén adom tovább. Minden hely, amelyet vittem, áldásban részesült, és vallom, hogy ezáltal azok is, akik hozzám jönnek; így köszönöm meg nekik a bizalmat.”

hirdetés

Amikor a riporter felhívta rá a figyelmét, hogy Európa inkább a szekularizáció felé halad, így reagált:

„Korábban természetes volt, hogy az ember hisz Istenben. Olaszországban még mindig erős a vallás szerepe, hiszünk abban, hogy a hitünk visz előre minket a negatív élethelyzetekben.” – mondta, hangsúlyozva, hogy ő békeszerető és elfogadó ember, másoktól is ugyanezt reméli. 

„Mi, keresztények mindig békével próbálunk előremenni, de szomorú, hogy egyre cikibbnek számít Istenről és a hitről beszélni.

Lehet tagadni, de előbb-utóbb mindenkiben előjön a kérdés: van-e valami a földi élet után?

Nekem is volt krízisem, előfordult, hogy eltávolodtam Istentől, nem akartam hinni benne, és elkezdte elönteni a fejemet a racionalitás, de aztán édesapám szavai meggyőztek: hiába próbálod a szívedet aggyal magyarázni, el kell elfogadni, hogy van Isten, érzel magadban melegséget, szeretetet, támaszt.”

A teljes interjú itt olvasható el.

Borítókép: YouTube/Hetek
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás