2021. 02. 08.

Jota dicsőítő számmal jutott tovább A dal elődöntőjébe

Andelic Jonathan Áldom című, az Istennel való személyes kapcsolatról szóló dala nemcsak fülbemászó, de mély mondanivalóval is bír. A Dal című verseny döntőjébe a közönségszavazatok alapján jutott be. 

A Dal című műsor legújabb évadában több mint négyszáz dal közül választották ki azt a negyven számot, melyek közül a zsűri és a közönség együttesen keresi idén az ország legjobb magyar slágerét. Különleges, hogy ezen a versenyen egy hitről és Isten kegyelméről szóló dal is továbbjutott: ez az Áldom. 

A Kötőszónak a dal születéséről a következőt mondta az énekes: „Ez a dal arról a döntésről szól, hogy ha nem olyan irányban haladnak a dolgok, mint szeretnénk, akkor mit teszünk. Számomra mindig jó döntés volt, hogy nem hagytam abba Istent dicsérni.

Az élet 0–24 órás kegyelem.

Az öröm, amiben Isten jelenlétében vagyok, az örömnek egy más minősége, amit az ember nem tapasztal meg máshogyan.”

hirdetés

A zenész arról is beszélt, hogy fontos tudatosítani, ki jelenti számunkra a menedéket az életünkben. „Amikor jönnek a nehézségek, harcok, terhek, amiket nem tudunk cipelni, szerintem mindenkinek kell valaki vagy valami, amibe belekapaszkodik. Nekem Jézus az. Sokakban, lehet, nem fogalmazódik meg, hogy csomó helyzetben Isten az, aki segített, a dal erre is ráébreszthet.”

 

 

Forrás: Kötőszó

Borítókép - Fotó: YouTube
Zenék
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2021. 02. 08. 14:53

    “az Istennel való személyes kapcsolatról” Egy két dolog érdekelne ezzel kapcsolatban. Mindenkinek egyedi tapasztalata van e téren. Amit megközelítőleg úgy lehetne jellemezni,hogy felemelő,csodálatos, kinek melyik szó mit jelent. Az érdekelne,miután volt egy istentapasztalatod,mért nem vonod le a következtetést belőle és hasonlítod össze a tapasztalatodat a leírt és hallott dolgokkal? Nem mered? Nem érdekel? Mért siklasz el felette? Mért nem a tapasztalatodnak hiszel? Ugye milyen könnyű elfelejteni a megtapasztalt Istent?
    A tapasztalásodban egy csoda volt,olvasva és hallva pedig ..hát…ilyen is olyan is. És te mégis az utóbbihoz vonzódsz. Érdemes ezen elgondolkodnod.