2021. 02. 02.

Tragikusan fiatalon hunyt el a szatmárnémeti plébános

41 éves korában elhunyt Luczás Lóránt, a szatmárnémeti Szent Család plébánia plébánosa. A fiatal pap holttesttére a lakásában találtak rá, miután nem adott magáról életjelet.

A Szatmári Egyházmegye hétfőn délelőtt tette közzé a szomorú hírt, hogy Luczás Lóránt plébános 41 évesen elhunyt:

“Életének 41. és papságának 15. évében, január 30-án, tragikus körülmények között elhunyt Luczás Lóránt plébános, a Szatmári Egyházmegye papja.

Luczás Lóránt 1980. június 12-én született Kaplonyban. Általános iskoláit szülőfalujában, középiskoláit a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban végezte. Teológiai tanulmányait Gyulafehérváron és Rómában végezte, általános teológiát a Gregoriana, erkölcsteológiát pedig az Alfonsiana pápai egyetemeken tanult.

hirdetés

Diakónussá 2005-ben szentelték Rómában, pappá pedig 2006. július 1-jén a szatmárnémeti székesegyházban.

Segédlelkészként működött Máramarosszigeten és Nagybányán, a Szent József plébánián, majd 2008 – 2011 között a szatmárnémeti székesegyházban volt káplán. 2011-2018 között plébánosként működött Szaniszlón, 2018-tól pedig a szatmárnémeti Szent Család Plébánia plébánosa volt.

Temetése ma 15 órakor lesz szentmisével a kaplonyi Szent Antal templomban.”

A frissujsag.ro információi szerint Lóránt atyára azt követően találtak rá lakásában a rendőrök, hogy nem válaszolt a telefonhívásokra, illetve az ajtót sem nyitotta ki. A hatóságok a lakásba bejutva csak a halál beálltát tudták megállapítani. A szatmárnémeti plébánia hívőket természetesen megviselte plébánosuk halála, a közösségi oldalakon rengetegen fejezték ki együttérzésüket. 

Nyugodjon békében!

 

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás