2021. 01. 24.

Ugyanahhoz a szőlőtőkéhez tartozunk! – Ma zárul le az Ökumenikus Imahét

„Minden különbözőségünk ellenére ugyanaz éltet minket” – emlékeztetett Molnár Sándor református lelkész. Ma fejeződik be az Ökumenikus Imahét, ennek kapcsán szemlézzük a gondolatait.

„De nem értük könyörgök csupán, hanem azokért is, akik az ő szavukra hisznek énbennem; hogy mindnyájan egyek legyenek úgy, ahogyan te, Atyám, énbennem, és én tebenned, hogy ők is bennünk legyenek, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem. Én azt a dicsőséget, amelyet nekem adtál, nekik adtam, hogy egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk.” (Jn. 17: 20-23.)

Jézus a halálának előestéjén azoknak az egységéért imádkozott, akiket neki adott az Atya, hogy az egymás iránti szeretetet látva elhiggye a világ, hogy Jézus a Messiás. Jézus a szőlőtő, mi a szőlővesszők: így hozzá kapcsolódva ugyanaz a nedv kering bennünk,

ugyanaz éltet bennünket.

A Biblia azt tanítja, hogy amikor az Édenben a lázadás végbement, akkor mi emberek leszakadtunk a szőlőtőről, leszakadtunk Istenről és olyanokká lettünk, mint egy lemetszett, száradóban lévő növény.

hirdetés

Ahhoz, hogy életünk legyen, be kell oltassunk újra Jézus Krisztusba.

Bármilyen felekezethez tartozunk, igaz ránk, hogyha beoltanak Jézusba, akkor van életünk.

Ugyanahhoz a tőkéhez tartozunk mindannyian! A különbségeink ellenére elmondhatjuk, hogy mi mindannyian az egy Jézushoz tartozunk, mi benne vagyunk egyek.

„Uram, hadd egyesüljünk és hadd tegyünk bizonyságot közösen a bennünket megtartó reménységről azokként, akik benne újjászülettünk! Hadd hirdessük a neved dicsőségét ezekben a nehéz időkben is – együtt. Ámen.”

 

Forrás: Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet – You Tube

Borítókép - Fotó: Ekaterina Yatcenko | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2021. 01. 24. 13:22

    Két nagyon tanulságos hozzászólást kaptam,igyekszem használni őket.
    “Bármilyen felekezethez tartozunk, igaz ránk, hogyha beoltanak Jézusba, akkor van életünk.” Egy buddhistát nem lehet beoltani Jézussal,mert nem hisz benne (üdvözülni sem akar),akkor tehát neki nincs élete? Ezzel az egy gondolattal kirekesztettünk egy egész csoportot. Ha jól emlékszem én soha nem tettem ilyet. Arra emlékszem,hogy azt írtam,Isten dönti el,hogy ki üdvözül, jelen esetben,kit éltet. Sajnos azt látom,hogy kizárólag a magunk kultúr- környezetével vagyunk elfoglalva.Én mindig (földi) közösségben beszélek,ti mindig szűk csoportot emlegettek (akit beoltanak Jézussal,és aki nem hallott Jézusról,). Én sohasem írom,hogy aki hisz Istenben azt Isten nem bünteti. Az én nézetem mindenkire vonatkozik és nem arra aki hisz benne. Te döntöd el,ki gondolkodik helyesen.
    “mi mindannyian az egy Jézushoz tartozunk” Szerinted.De egy buddhistát nem érdekli Jézus,hisz téged sem érdekel Buddha.Sőt,Buddha nem foglalkozott a teremtővel,se nem tagadta,se nem állította,hogy létezik,mert lényegtelen volt számára.Szerinte egy belső utat kell bejárnunk,ahol a Teremtő létezése lényegtelen. Látod,nem lehet Jézussal beoltani mindenkit mert nem hisz benne vagy csak nincs tudomása róla. Ettől még teljes életet él,pontosan úgy mint egy keresztény. Mindig írom,magunknak alakítunk ki egy Istent vagy azt ami őt helyettesíti.Kinek a pap,kinek a paplan.
    Tehát ami nem tetszik,hogy “beoltanak Jézusba” gondolat. Ez kirekesztő. Én úgy tekintek mindenkire,hogy Isten országába juthat (látod,a nyelveden fogalmazok),a hitétől függetlenül. Sem beoltani,sem ismernie,sem hinni nem kell benne.