2021. 01. 24.

Súlyos állapotban a koronavírusos plébános – közös imára hívunk

Súlyosbodott az állapota a koronavírusos Sabjanics Miklós badacsonytomaji plébánosnak. A kerültei esperest már egy ideje koronavírussal kórházban ápolták, azonban nemrég lélegeztetőgépre került. Udvardy György érsek közös imára hívott mindenkit az atya mielőbbi gyógyulásáért.

„Többen értesültek már arról, hogy Főegyházmegyénk papját, Sabjanics Miklós kerületi esperes, badacsonytomaji plébános urat koronavírus fertőzéssel az ajkai kórházban ápolják.

Miklós atya állapota sajnos súlyosbodott, lélegeztetőgépen van, így György érsek atya kéri a paptestvéreket és a híveket, hogy minél többen imádkozzunk Miklós atya felgyógyulásáért.” – olvasható a felhívás a Veszprémi Főegyházmegye honlapján. 

Sabjanics Miklós teológiát a Győri Szemináriumban hallgatta 1987 és 1992 között. Pappá szentelték Veszprémben 1992. június 24-én. Káplán Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébánián 1992-1995-ig, majd a Veszprémben a Regina Mundi Plébánián 1997-ig. Plébános Herenden és Hárskúton 1997-től, majd Városlődön (Csehbánya fíliával) 1998-tól. Huszonhárom évnyi szolgálat után érkezett Herendről Badacsonytomajra 2020 augusztusában, ahol a Tapolcai Esperesi Kerület esperesévé, és badacsonytomaji plébánossá nevezték ki. 

hirdetés

Hívjuk a 777 olvasóit, hogy imádkozzanak Sabjanics Miklós atyáért és minden betegért! Kérjük, hogy imáikba foglalják bele az egészségügyi dolgozókat is, és mindenkit, aki kiemelten veszélyeztetett munkát végez a járvány alatt. 

A koronavírus járvány okán indított interaktív térképpel kiegészített imaláncunkhoz eddig majdnem hetvenezren csatlakoztak már, a világ számos országából! Csatlakozz te is a kezdeményezéshez, és mondd el az oldalon található közös imádságot. Pánik helyett imádkozzunk!

 

Forrás: Veszprémi Főegyházmegye honlapja

 

Borítókép: YouTube/Badacsonytomaj TV
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás