2021. 01. 21.

Visszavonul a kilencgyermekes, hívő katolikus NFL-irányító

Bejelentette, hogy abbahagyja profi pályafutását az Indianapolis Colts amerikaifutball-játékosa, Philip Rivers, aki 17 éven keresztül játszott az NFL-ben. A hívő katolikus sportoló és kilencgyermekes családapa a jövőben egy másik gyerekkori álmát szeretné megvalósítani.

Philip Rivers 39 évesen bejelentette visszavonulását. A kiváló amerikaifutball-irányító 17 év után hagy fel a profi sporttal. Ez idő alatt 16 esztendőt játszott a Los Angeles Chargers színeiben, míg utolsó szezonjában az Indianapolis Colts játékosa volt és csapatát a rájátszásba vezette. Azonban a kilencgyermekes családapa úgy döntött, hogy más kihívások várnak rá az életben, és az NFL-ben megszerzett futballtudását más célokra használja majd a jövőben.

Bár a Colts edzője, Fank Reich bízott benne, hogy még egy évig folytatja az irányító, Rivers ehelyett diákokat fog edzeni az alabamai Fairhope-ban található St. Michael Catholic High School-ban. Így saját fiainak is átadhatja majd tudását, ezzel pedig folytatja a családi hagyományt, hiszen korábban apukája, Steve is edzette őt, és átadta tudását a fiatal Philnek.

Rivers egy tavalyi interjúban osztotta meg, hogy gyerekként két álma volt. Az egyik, hogy profi NFL-játékos legyen, ami sikerült is neki, továbbá, hogy középiskolai edző legyen, mint apukája is volt.

Nem véletlen, hogy január 20-án jelentette be ezt a döntését, hiszen ez fontos nap számára, mert keresztény kötődése is van ennek a napnak: „Minden év január 20-a egy különleges és érzelmes nap számomra. Ugyanis ekkor ünnepeljük Szent Sebestyént, és 13 éve ezen a napon játszottam a New England Patriots ellen elülső keresztszalag-szakadással, sérülten. Most pedig 17 évnyi játék után bejelentem a visszavonulásomat.

hirdetés

Köszönöm Istennek, hogy sikerült elérnem gyerekkori álmomat és irányítóként játszhattam az NFL-ben”

– nyilatkozta a 39 éves sportoló.

Fotó: Instagram / Philip Rivers

Szent Sebestyént egyébként a sportolók védőszentjének is tartják, ezért különös helyet foglal el a hívő katolikus Rivers szívében, aki a szurkolóknak és csapattársainak is megköszönte a támogatást pályafutása alatt. Továbbá „saját csapatának” is köszönetet mondott:

„Hálás vagyok a feleségemnek, Tiffany-nak, aki egyben a legjobb barátom is. Továbbá gyermekeinknek, Halle-nak, Caroline-nak, Grace-nek, Gunnernek, Sarah-nak, Peternek, Rebeccának, Clare-nek és Anne-nek. Az ő hihetetlen támogatásuk nélkül ezt nem érhettem volna el.”

Rivers 2001-ben vette feleségül középiskolai szerelmét, Tiffany-t. Egy korábbi interjúban elmondta, hogy nem tervezték konkrétan, hogy mennyi gyereket szeretnének. Csupán nyitottak voltak Isten akaratára, ami jelenleg már kilenc gyermeket jelent számukra.

A jövőben pedig még több ideje lehet családjára, amellett, hogy valóra váltja második gyerekkori álmát is.

Forrás: Aleteia

Borítókép - Fotó: Jayne Kamin-Oncea / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Ép testben ép lélek Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás