2021. 01. 13.

Olvassuk a Jelenések könyvét! – Révész Szilvi buzdítása

A Jelenések könyve nem feltétlenül a könnyen emészthető fejezetek közé tartozik a Bibliában, ám Révész Szilvi keresztény író és előadó posztjában rávilágít arra, miért fontos Jánosnak ez az írása. Ha elolvassuk, láthatjuk, hogy nem a bizonytalanra nézve hiszünk a jövőben, hanem tudjuk, hogy van egy trón, ahová tartunk, van egy könyv, amelybe be van írva a nevünk!

Olvassátok a Jelenések könyvét! Ne csak azért, mert azt ígéri János, hogy boldogok lesztek, ha olvassátok, meg mert az idő közel van, és ha józanul átgondoljuk, sose volt aktuálisabb, hogy megerősítsük a szívünket azokkal az igazságokkal, melyeket az Örökkévaló megosztott velünk ezeken a különleges látomásokon keresztül ebben a rendkívüli “képeskönyvben”.

Olvassátok a Jelenések könyvét, mert azon keresztül kicsit másként is megismerhetjük Jézust! Csodálkozzatok rá arra, akinek a haja fehér, a szeme, mint a tűz lángja, tekintete, mint amikor a nap teljes erejével fénylik, lába az izzó aranyérchez hasonló, hangja olyan, mint a nagy vizek zúgása.

hirdetés

Aki elsőszülött a halottak közül, és a föld királyainak fejedelme; és mindezekkel együtt is, és mindezek felett SZERET MINKET!

Lássátok Őt a Királyok Királyaként, és képzeljétek el, milyen lesz majd a szemébe nézni, hallani hangját! János a lábai elé esett, mint egy halott, amikor meglátta őt ebben a teljességében. Milyen kegyelem, hogy az igén keresztül már most megismerhetjük őt így is, és képet kapunk arról, ahová tartunk,

így nem a bizonytalanra nézve hiszünk a jövőben, az örökkévalóságban,

hanem tudjuk, hogy van egy trón, ahová tartunk, van egy könyv, amibe be van írva a nevünk, van egy asztal, ami már megterítve vár ott, a Bárány menyegzőjének vacsoráján.

 

Forrás: Révész Szilvi – Facebook 

Borítókép - Fotó: Tinnakorn Jorruang - Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz filipánics tibor 2021. 01. 13. 12:21

    “mindezek felett SZERET MINKET!” Jézussal kevésbé szoktam foglalkozni,mert Ő a tengerben úszó jéghegy,az egésznek csak piciny kis része.
    Ami itt érdekes itt,az a szeretet. Azért nem lehet Jézus (és Istenét sem) szeretetét értelmezni,mert emberi gondolkodásmóddal,ami tele van hibával,értelmezhetetlen.
    Mivel csak ezt a szeretetet ismerjük,ebben élünk és több éve gyakoroljuk,ezért gyakorlatilag ki sem látunk belőle. Ha kilátnánk,akkor észre vennénk,hogy A SZERETET, teljesen más. Azonban erre szinte lehetetlen rálátni,mert ahhoz teljessé kellene válnunk. Mivel erre nagyon kevesek képesek, marad nekünk a szeretetnek a nagyon korlátolt nézete,amit egésznek fogadunk el.
    A SZERETETBEN ugyanis nincs követelés,feltétel,utasítás. Aki az isteni szeretetet birtokolja,ezt engedjük meg Jézusnak, annak nincs szüksége mások imádatára,alázkodására,büntetésére stb. Amit mi szeretetnek érzünk,azt jobbára és kezdetben a szüleinktől kaptuk,kiegészítve utána a barátokkal és az összes emberrel akikkel kapcsolatban voltunk. Ha meg akarod tudni milyen ez a szeretet,ajánlom,hogy először másokat figyelj meg. Utána ha olyan kapcsolatban vagytok,kérdezd meg tőle,hogy amit tett,azt szeretetből tette e. Majd ezek után,jöhet az önmegfigyelés,bár ez alig alig fog csak menni.
    Ugyan ez érvényes arra,hogy hogyan veszed észre Jézus (Isten) szeretetét. Szinte sehogy. Egyszerű teszt következik: kezd el szidni Istent és figyeld meg a reakciódat. (csak itt kérném ezt tőled és csak akkor ha hiszel Istenben,különben értelmetlen. Leírhatnék most valamit,ami megnyugtatna,de akkor rossz lenne a teszt,így nem írom)