2021. 01. 12.

Hóember helyett HóJézus – szenzációs alkotást készített egy madridi pap

Madridban az elmúlt napokban történelmire fordult az időjárás: évtizedek óta nem látott mennyiségű hó szakadt rá a fővásosra, ezzel teljesen megbénítva a közlekedést – és nagy örömöt szerezve néhány embernek. Egészen különleges módon használta ki az alkalmat Toño Casado, aki hóbol alkotott Krisztus-szobrot egy templom előtt.

Sok művészeti alkotást láthattunk már a kereszténység témakörében, azonban Toño Casado atya és segítője, Montero Marilo alighanem új szintre emelték ezt: kihasználva a madridi havazást, úgy döntöttek, hogy hóból készítik el Jézus egész alakos szobrát.

hirdetés

“Ez az alkotás egy csendes téli éjszakán született, ahogyan Jézus is. Montero Marilo barátom segítségével a legszebb arc tárul elénk. Apránként majd el fog olvadni az emberek tekintete előtt, hiszen az ő szíve nem jégből van – mindenkit szeret. Vigyázzunk magunkra – ezt szeretné Isten. Hogy ne bántsuk magunkat” – többek között ezt írta Instagram oldalára Toño atya.

Fotó: Instagram

Fotó: Instagram

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Toño Casado (@tono_casado) által megosztott bejegyzés

Egyéb
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2021. 01. 12. 20:04

    “Montero Marilo barátom segítségével a legszebb arc tárul elénk.” Jézust még csak ábrázolhatjuk,bár a legtöbb ábrázolás egy európai ember képét festi le,de gondolom tudjuk,hogy Jézus zsidó volt.
    Istent azonban nem szabad ábrázolni,mert akkor elhisszük,hogy istenképünk pontosan megfelel az Istennek. Az ábrázolt kép hamis,mert önmagunk alkottuk,mégpedig olyat amit eltudunk képzelni és meg tudunk érteni. Ehhez az elképzelt képhez hozzájönnek még a különböző külső,mások által elmondott képek. Veszélyesebb a belső,önmagunknak leegyszerűsített és lelki sebeink által generált kép. Klasszikus istenkép az,mikor egy ragyogó fénynek látjuk Istent. Ez egyébként szép kép,sok mindent megmagyaráz a hordozójáról. (legfőképpen azt,hogy sosem látta Istent) Itt felvetődik a kérdés,én honnan tudom? Hiszitek,hogy Isten a maga képére teremtett bennünket. Itt összekeverik az emberi arcot és tulajdonságait a felépítéssel. Tudni kell,hogy Isten a legnagyobb és egyben a legkisebb is. Gondolj a legkisebb dologra amire tudsz,azt most nagyítsd fel föld nagyságúra,megvan? Most képzelj el egy homokszemet,na arányaiban az Isten,csak nem homokszem. Tulajdonképpen Isten megfoghatatlan,ezért nem érdemes elképzelni. De vigyázz,mert a picinysége,nagyon csalóka. Mindenhol,mindig jelen van.(de ez már más mese) Nem kell elhinned,a te istenképed pontosan olyan,amilyenre szükséged van,JELEN PILLANATBAN.
    Sokszor idézett Keresztes Szent János szavaira gondolj,mikor Istent elképzeled:”se ez,se az”. (tudott valamit az öreg)