2021. 01. 12.

Ferenc pápa személyi orvosa belehalt a koronavírus szövődményeibe

78 éves korában elhunyt Fabrizio Soccorsi, Ferenc pápa személyi orvosa, aki az elmúlt öt esztendőben látta el ezt a feladatot. Az ismert orvost rákkal kezelték, azonban halálának oka a koronavírus szövődményei voltak.

Fabrizio Soccorsit a római Gemelli kórházban kezelték rákos megbetegedéssel mielőtt a vírus megfertőzte volna. A pápa által 2015 augusztusában kinevezett orvos volt a vatikáni egészségügyi szolgáltatás vezetője is.

Ferenc pápát az iMedia jelentése szerint szoros kötelékek fűzték orvosához. Soccorsi elkísérte őt külföldi útjaira. Amikor 2017 májusában a potugáliai Fatimába utazott, a pápa két fehérrózsa-csokrot helyezett Szűz Mária szobra elé, Soccorsi súlyos beteg lányáért imádkozva, aki két hónap múlva elhunyt.

hirdetés

Soccorsi 1942-ben született és 1968-ban szerzett sebészi diplomát a római La Sapienza Egyetemen az iMedia jelentése szerint. A római San Camillo Forlanini kórház kulcsfontosságú részlegeit vezette, és mindeközben tanított is. Több mint 100 tudományos publikáció és közlemény szerzőjeként tartják számon, több éven át ő volt a La Sapienza Egyetem orvosi és sebészeti karán a klinikai gyógyászat és farmakológia tanszék vezetője.

Ferenc pápa szombaton bejelentette, hogy hamarosan megkapja a COVID19 elleni védőoltást. Az olasz TG5 televíziós csatorna interjújában a pápa úgy nyilatkozott, hogy már bejelentkezett az oltásra és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát.

„Úgy gondolom, hogy erkölcsi szempontból mindenkinek meg kellene kapnia az oltást” – mondta a pápa a New York Post jelentése szerint. „Azért beszélek erkölcsi kötelességről, mert itt nem csak a saját egészségünkkel és életünkkel játszunk, hanem mások egészségével és életével is.”

Fordította: Tamási Dorottya Anna

Forrás: Aleteia

Borítókép - Fotó: TIZIANA FABI / AFP
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás