2021. 01. 04.

777 PODCAST – Tervezd a jövődet Istennel!

Te milyen tervekkel érkezel ebbe az évbe? Mit tanított a tervezésről számodra a 2020-as év? Esetleg neheztelsz Istenre, mert kicsúszott a kezedből az irányítás látszata? A Szerintünk rovatban ezekről beszélgettünk!

A 777 PODCAST Szerintünk rovatának új adásában Anna és Dóri arról beszélgettek, hogyan tudjuk a jövőnket tervezni?

Mik azok az elvárások, amiket le kell tennünk?

hirdetés

Hogyan tudunk Istennel együtt tervezni?

Szerintünk legújabb adását hallgasd meg itt:

Az adás elérhető a Spotify, az iTunes és a Google Podcast felületén is. Iratkozzatok fel ránk az általatok kedvelt platformon, hogy ne maradjatok le a legújabb epizódokról! Ha tetszett az adás, akkor pedig hagyjatok értékelést és osszátok meg, hogy mások is könnyen megtalálhassák!

777 PODCAST Szerintünk
hirdetés

3 hozzászólás

  • Válasz Filipánics Tibor 2021. 01. 05. 09:58

    “mágikus csoda” Ez nagyon szép szó és nagyon szeretünk vele és benne élni.
    “csak Istennel lehetséges,hogy változzunk” Ezt,hogy érted? Istent nem lehet kizárni semmiből és ezt értsd szó szerint,azaz SEMMIBŐL. De nem jelenti azt, hogy Isten mindenbe beleüti az orrát. Sőt, egyedül Isten nem akar ránk hatni,mert akkor az adott szabadsága ellen dolgozna. Azok az emberek akikkel kapcsolatban vagy és a helyzetek veled kapcsolatban történő hatásai változtatnak meg úgy,hogy ezeket átszűröd,értelmezed,elemzed. Isten azért nem tud megváltoztatni,mert (szigorúan véve,de ebbe ne menjünk bele) soha nem találkozol vele, mindig az istenképeddel létezel és erre figyelsz. Ha te azt hiszed,hogy a lelkiismereted Istennel van kapcsolatban, tévedsz,mert veled együtt fejlődik és az erkölcsi normáidat mutatja. Ha nem hiszed el,kérdezz meg egy bűnözőt,hogy neki mi okozott lelkiismeret furdalást és mi nem,sokat fogsz tanulni.
    “Bűnbocsánat azt jeleni,mindig van tiszta lap….ha kéred” Látod, magadból indulsz ki (miből másból,igaz?) Nem rajtad múlik Isten bűnbocsátása (ezt is felszínesen csak) és Istennel kapcsolatban nincs olyan,hogy “ha”. Látod,ezek a gondolatok vannak körülötted és ez megakadályoz abban, hogy érezd a valódi Istent. Tanulj meg bízni Istenben,Ő majd eldönti,kinek mikor ad bűnbocsánatot, ne te mond meg,hogy akkor ad,”ha”, ne kösd feltételhez. Sajnos Isten bűnbocsánatát összekeverjük a szüleinkével és a sajátunkkal, így nem fogjuk megérteni.
    Ezekkel nem értek egyet de a többi nagyon tetszett, élvezet volt halhatni őket.

  • Válasz Filipánics Tibor 2021. 01. 05. 12:51

    “Nem a mi kezünkben van az életünk” Veszélyes és félre vezető gondolat,nem is sejted mennyire. Az életed a te kezedben van,rajtad múlik a legtöbb dolog. Az életedhez így kell hozzá állnod,mert minden más,áthárítás,félelem,gyávaság és felelőtlenség. Gondolj bele,nem mondjuk azt, hogy a sorsom egy aszteroidától függ,mert bármikor jöhet és katasztrófát okozhat. Hiába van így, nem így állunk az életünkhöz. Tehát a külső körülményektől függünk ugyan, de felesleges (túlzottan)számolni vele, mert a lényeg és ahol a legtöbb hibalehetőség és annak korrigálása is, önmagunkban van. Csak és kizárólag erre szabad koncentrálnunk,mert ezen tudunk változtatni. Hihetetlen módon félre vezető az a kijelentés, hogy Isten kezében vagyunk.
    “Csomó döntést nekünk kell meghozni,nem várható el Istentől,hogy az ölünkbe ejtse” Ez Anna lehetett,imádom ezt a felismerést tőle hallani. Mindig rácsodálkozok másokra,mikor ilyeneket mondanak,aztán egy perc múlva,az ellenekézőjét.Ez a azért van, mert a kirakós darabkáiról tudnak beszélni csak, és nem az egészről.
    “Menjünk el orvoshoz, ne várjuk,hogy csoda történjen” Jó úton jár!
    “Úgy érzem,hogy a jó Isten gondoskodása rólam” A kulcs az “úgy érzem”, nyugodtan érezd így. Azonban ha mindent a (jó) Isten tesz(mondjátok), ne felejtsd el a rosszat sem, azaz Isten jó vagy rossz?? (ebbe megint nem megyek bele)
    “Tanult tehetetlenségben vagyunk” Ez nagyon jó! “kifogásokra gondolok” Zseniális.
    “Összhangban van az értékrendünkkel” Ez van istenképünkkel is. Ha az általunk innen onnan,szedett vedett istenképpel tudunk azonosulni,akkor azt mondjuk,rátaláltunk istenre és még akkor is ezt mondjuk, mikor ezzel hatalmas kárt okozunk magunknak,mert a lényeg nem Isten,hanem a kép amit elképzeltünk.

  • Válasz Filipánics Tibor 2021. 01. 05. 16:19

    “Megtanultam azt,hogy mi az ami igazán számít” Jó,remélem azt is tudod,hogy mi a fontos és mi a lényegtelen.
    “Isten előtt összekötjük az életünket” Nagyon távol áll az igazságtól ez. A pap,a közösség,barátok,szülők előtt kötöd össze az életed. Ám előtte,mikor azt érezted,hogy a pároddal szeretnéd leélni az életed,EKKOR kötötted össze magad Isten előtt vele.Azonban az ember gyarló,hazug és felelőtlen,azért(is) hogy felelősséget rakjon a vállára, mások előtt is esküt tesz,mert Isten előtt tett ígéretünket könnyedén megmásítjuk,csak a felfogásunkon kell csavarni egyet,és probléma megoldva.Ezért sajnos az sem igaz,hogy amit Isten egybe köt,ember nem válassza szét.Mi magunk válasszuk szét és nem Isten,ráadásul oly könnyedén,mintha egy óvodás ígéretről volna szó. De!! Nagyon sokszor nincs is más választásunk,mert egy párkapcsolatba sok hiba lehet.Azt szoktam mondani,hogy az ember önmagával sem jön ki tökéletesen,nemhogy mással.
    “Isten a világ ura” Nem úgy ahogyan mi gondoljuk.Mi azt hisszük,hogy Isten olyan mint egy jó földi uralkodó és sajnos így is kezeljük. Alázkodunk előtte,féljük,dicsőítjük,stb. Azonban Istennek semmi köze nincs ahhoz az uralkodáshoz,ami a fejekben van. Ő nem e dimenziós lény ezért semmi sem hasonló ahhoz,amit mi tapasztalunk.De ez a szál messze vezet,ha eltérítem az istenképedet pozitív irányba,már jól jártál.
    “Ül a trónon” Nem is sejted mekkora baki volt ez. Elképzelted és ábrázoltad Istent. A zsidók ezért nem látták Jézusban a megváltót,mert volt egy megváltóképük (neked istenképed van) ami nem egyezett Jézussal.Alig,alig tanulunk a történelmünkből. Újra és újra és újra ugyan azok a hibák,más köntösben. (ilyenek vagyunk)