2020. 12. 23.

„Gyere el a jászolhoz még ma éjjel!”

Elérkeztünk Szentestéhez, ez a nap pedig az adventi időszakunk lezárása. Ma hordozzuk magunkban Pintér Béla dalának a sorait, amelyek mindannyiunk számára elgondolkodtatóak lehetnek.

Vajon ha kétezer évvel ezelőtt élnél, te mit tennél? Ezt a kérdést teszi fel Pintér Béla a lenti dalban, de magunktól is megkérdezhetjük ezt a mai napon. Vajon követném azt a csillagot, amelyet néhány nappal ezelőtt a csillagászok szerint mi is láthattunk (már ahol nem felhő borította az eget)? Vagy elhittem volna az angyalnak, mint a pásztorok, hogy megszületett a Megváltó és útra keltem volna, hogy meglátogassam?

Így kétezer év távlatából lehet azt mondjuk, hogy „persze, miért ne mennék el a jászolhoz”? De vajon ha a mai napon hívna valaki, hogy megszületett a Megváltó, akkor is ilyen könnyen tudnánk ezt felelni?

Az adventi időszakban Isten folyamatosan hívott minket ehhez a jászolhoz,

amelyhez a mai napon valamilyen lelkiállapotban, de elérkezünk mindannyian, akik számára a karácsony nem csupán az ajándékokról, hanem annál jóval többről szól.

hirdetés

Kívánom, hogy mindannyian találkozzunk Isten szeme fényével, ahogy a dal is mondja! Így legyen áldott békés karácsonya mindenkinek!

Ha pásztor lennél vagy bölcs,
Kétezer évvel ezelőtt élnél,
Vajon mit tennél,
Mondd csak mit tennél,
A jászolhoz ugye eljönnél?
Vajon mit tennél,
Mondd csak mit tennél,
A jászolhoz ugye eljönnél?

Ha pásztor lennél vagy bölcs,
Követnéd-e azt a csillagot
Vagy mondjuk hinnél-e annak az angyalnak, aki
Meglátogatott?
Mondd csak hinnél-e annak az angyalnak, aki
Meglátogatott?

Gyere el a jászolhoz még ma éjjel!
Találkoznod kell Isten szeme fényével.
Ne keress itt pompát, gazdagságot,
Keresd azt, ki megváltja világot.
Keresd azt, ki megváltja világot.

Borítókép - Fotó: Kevin Carden | Dreamstime.com
#csakegygondolat Zenék
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 12. 24. 09:36

    Ha ma születne valahol Jézus,nem hinnénk el. Amikor elkezdene tanítani, akkor pedig meg lennénk győződve arról, hogy bizony nem Ő az, mert az az istenkép ami bennünk van nagyon eltér a valóságtól. Szinte biztos, hogy úgy járnánk mint a zsidók, bennük is volt egy kép ami nem egyezett a valósággal.
    Azért nem egyezne, mert egy réges régen írt könyvnek a felfogásához ragaszkodunk, amit próbálunk lefordítani a mai nyelvünkre és gondolkodásmódunkra. Merem állítani, hogy még hátráltatja is megérteni a valódi Istent, a régi gondolkodás.
    A régi emberek nem voltak buták de más korban, más gondolkodásmód szerint éltek. Az, hogy nem jártak a Holdon, nem sokat számít. A mai ember technikailag fejlett(ebb) ,de erkölcsileg ugyan ott van csak más eszközökkel fejezi ki magát(ami szintén hibás nézet, mert kit vehetünk alapul).
    A mai keresztény hisz a több ezer éves ember ördögében, hisz (és olvassa) a bosszúálló és büntető Istenben, nem érti és nem mer szabadságban élni, alig pislákol benne a felelősség tudat, nem mer önállóan cselekedni és vállalni azokért a következményeket. Mindent Istentől vár és úgy imádja mintha földi uralkodó lenne, holott azt hangoztatja , hogy “Mennyei Atyám”. Tehát a mai ember istenképe egy földi és egy mennyei kép keveréke, pontosan olyan, amilyenre szüksége van. Mivel minden ember más, ezért az istenképzet is más, ehhez hozzávesszük a kultúrát, akkor még hatalmasabb a különbség.
    Én azt mondom, Jézust nem ismernénk fel, de sok esélyt látok arra is, hogy mi is megölnénk .
    Boldog, békés, áldott karácsonyt kívánok mindenkinek!