2020. 12. 21.

Megtarthatók az éjféli misék

Szentestére, december 24. estéjétől december 25-én reggelig felfüggesztik a kijárási tilalmat Magyarországon – jelentették be a központi tájékoztatón ma délelőtt. Ez azt jelenti, hogy megtarthatók lesznek az éjféli misék is a templomokban.

Szentestére felfüggesztik a kijárási korlátozásokat az egész ország területén, erről döntött a kormány. Ez azt is jelenti, nem lesz akadálya annak, hogy megtarthatók legyenek az éjféli misék. A 777 információi szerint saját hatáskörben a plébánosok maguk döntik el, hogy megtartják-e ezeket az alkalmakat. Érdemes követni a plébániák honlapját és közösségi oldalát, hogy előre tudjuk, lesz-e éjféli mise az adott templomban és ha igen, pontosan éjfélkor kezdődik-e vagy akár hamarabb.

Az operatív törzs tájékoztatóján elhangzott az is: ami a magánrendezvényeket illeti, a 10 fős korlátozás marad, de ahogy eddig is, a 14 évesnél fiatalabbak nem számítanak bele a létszámba.

hirdetés

– Fontolják meg, meglátogatják-e idős vagy veszélyeztetett rokonaikat, mert bár a szentestét respektálják, de ez nem jelent lazítást, csak egy lehetőséget, amivel úgy kell élni, hogy a biztonságot megtartsuk – mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Orbán Viktor korábban, a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy „egy este lehet, hogy belefér”, de nem akarja, hogy az emberek kockáztassanak, ezért arra kért mindenkit, maradjanak inkább otthon, idén kis karácsony lesz, talán húsvétkor, vagy a következő karácsonykor megülhetjük a szokásos nagy családi ünnepeket.

 

Forrás: Index.hu

Borítókép: Stefano Valeri | Dreamstime.com
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás