2020. 12. 09.

,,Az ünnepek erősítik a hitünket, összetartozásunkat” – Böjte Csaba adventi gondolatai

„Földi létünk talán egyik legfontosabb célja, hogy ünnepet szervezhessünk magunknak és egymásnak. Életünk apróbb győzelmeit közösen, együtt meg kell ünnepelnünk. Az ünnepek erősítik hitünket, összetartozásunkat, közösségünket.” Böjte Csaba testvér ma is aktuális adventi gondolatait szemlézzük.

Újból és újból szembesülünk a gondokkal – nemcsak a világban, hanem a saját életünkben is. Ugyanígy szembesülünk a saját korlátainkkal, a tehetetlenségünkkel. Ilyenkor az ember gyakran Istenhez kiált. Az advent azt jelenti: várjuk, hogy jöjjön el Isten országa, jöjjön el Jézus Krisztus.

Nekem sok olyan történetem van, amely arra mutatott rá, hogy jó dolog Istenhez kiáltani, mert Ő meghallgatja az embert.

Sokszor én is megtapasztaltam, hogy mennyire sebezhető, mennyire kicsi vagyok, így szükségem van Istenre.

A gonosz azt szeretné, hogy a nehézségek miatt dobjuk be a törülközőt, ne bízzunk se Istenben, se magunkban többé, ne higgyünk abban, hogy van tovább. Velem is így volt, amikor egy gyűjtésből több millió forintért tudtunk házat venni, hogy gyermekotthonná alakítsuk, s az egy este alatt leégett, a tűz martalékává lett. Emlékszem, azt mondtam magamban, csak azért is kiáltok Istenhez! „Uram, én a te segítségeddel újra akarom építeni ezt a házat! Tudom, hogy Te nem a meghátrálás Istene vagy!”

hirdetés

Az Úr pedig valóban odaáll amellé, aki segítségül hívja a nevét, de ehhez nekünk is döntést kell hozni, hogy bízunk Benne, akármi is történjen.

Hamar újraépült ez a ház is, szép és modern épület született a gyerekeknek. Ma több mint 130 gyerek él ott, ahol korábban csak hamu és pernye volt.

Kapcsolatok, barátságok, álmok égnek el mindannyiunk körül, de ne keseredjünk el és ne duzzogjunk, hanem újra és újra próbáljuk meg Istennel. Higgyük, hogy amit szeretetből akarunk cselekedni, azt igenis  meg tudjuk valósítani!

 

Forrás: You Tube

Borítókép - Fotó: Facebook / Böjte Csaba füveskönyve
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás