2020. 12. 07.

Elvesztetted a kontrollt? Arra nézz, akinél ott van!

„Az egyik legnagyobb kihívás ebben az időszakban, hogy nem érezzük magunkat biztonságban” – kezdte üzenetét Hegyesi Zita a Baptista Női Misszió adventi sorozatában. De mit tudunk tenni ilyenkor, hogy mégse érezzük magunkat tehetetlennek? Hogyan bátorodhatunk?

Kontrollvesztettekké váltunk. Nem tudjuk, meddig tart még ez az időszak, meddig kell még ilyen speciális üzemmódban élnünk. Nincs nálunk az irányítás. Jézus ebben az időszakban is úgy akar nekünk bemutatkozni, mint a Békesség Fejedelme. Az Ő igazsága, az advent üzenete nem változott.

A Királyok 2. könyvében szerepel az ige: „Ne félj, mert többen vannak velünk, mint ellenünk!” Isten újra és újra emlékeztet minket, hogy bár sok minden láthatatlan számunkra, ez nem jelenti azt, hogy Ő ne cselekedne. A Biblia tele van olyan történetekkel, ahol azt láthatjuk, hogy Isten gondoskodik az Övéiről, és ez ma is igaz.

hirdetés

Ebben a viharos időszakban az adhat békességet, ha arra nézünk, akinél ott van a kontroll. Aki harcol értünk akkor is, ha mi azt épp nem látjuk vagy érezzük.

A teljes videó megtekinthető itt:

 

Forrás: Baptista Női Misszió

Borítókép - Fotó: Evgenyatamanenko | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 12. 07. 16:32

    “Kontrollvesztettekké váltunk” Nem most váltunk azzá, legfeljebb sokkal több dolog van amit nem tudunk ellenőrizni.
    “A Biblia tele van olyan történetekkel, ahol azt láthatjuk, hogy Isten gondoskodik az Övéiről, és ez ma is igaz.” Így van, Egyiptomban meggyilkolt minden elsőszülöttet,mert nem engedték el az “Övéit.”
    Aztán mikor az “Övéi” elfoglalták Kánaánt, azaz megölték az ott lakókat vagy elzavarták, mert Ő megígérte, hogy segíteni fog. Ezzel azt akarom mondani, hogy Isten az “Övéit” bizony más népek kárára is segíti.
    Én azonban nem gondolom,hogy ilyen lenne. Nem gondolom,hogy részrehajló lenne bárki felé is. Nem gondolom, hogy öldöklésben,hódításban,bosszú állásban bármiféle módon is közreműködne vagy közreműködött. Úgy gondolom,hogy Isten nem segít senkinek senki ellen, főként nem úgy,hogy elveszi az egyetlen életét.
    Bibliában rengeteg olyan történet van,ahol segít másokon, de belefér az istenképedbe az,hogy az “Övéi” miatt, másokat elnyom vagy megöl? Ilyen istenképed van?