2020. 12. 02.

3 magyar keresztény előadó, akikre érdemes odafigyelned

Ha azt gondolod, igazán csak a külföldi dicsőítések minőségiek, akkor most figyelj: itt van három magyar előadó, akik valóban színvonalas számokat alkottak. Különböző műfajokban, de hasonlóan erős üzenettel, amelyek Istenre mutatnak. Érdemes a jövőben is figyelni rájuk!

1. Dobner Illés és Évi

A hívő zenészpáros már sok gyönyörű dallal ajándékozta meg a közönséget, a legújabban debütált számuk címe: Tudom, ezért létezem. A dal a 84. Zsoltárt idézi: ,,Bizony, jobb egy nap a te udvaraidban, mint máshol ezer. Jobb az Isten háza küszöbén állni, mint a bűnösök sátraiban lakni.” A páros külön erőssége, hogy teljes alázattal, nem elsősorban önmaguk miatt, hanem Isten dicsőségére zenélnek.

 

2. Fridvalszki Gréta

Gréta már sok dalt írt magyar és angol nyelven is, az első klipje a Freedom Waits című számból készült. Arról szól, hogy mikor a padlóra kerülsz, és nehézségek vesznek körbe, akkor is tudd, hogy Isten veled van, nem feledkezett el rólad. Ő képes megújítani a szeretetével és újra reményt adni, te pedig dönthetsz úgy, hogy továbbra is bízol Benne.

hirdetés

 

3. Fóris Rita

Az énekesnő leghíresebb száma a 42. Zsoltár feldolgozása, amelyet – ahogy több kommentben is megjegyzik  – nem lehet elégszer meghallgatni. A Zsoltárok önmagukban is lélekemelőek és erős igazságokat fogalmaznak meg, a dallam pedig méltó kiegészítése a szövegnek.

 

 

 

Borítókép - Fotó: Stokkete | Dreamstime.com
Zenék
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 12. 02. 16:02

    “nehézségek vesznek körbe, akkor is tudd, hogy Isten veled van, nem feledkezett el rólad” Ez számomra azért érdekes, mert ezeken már túl kellene,hogy legyünk. Akinek még mindig azt kell bizonygatni, hogy “Isten veled van” az nagyon az elején jár. vagy ateista vagy nincs tisztában azzal, hogy mért is van vele Isten. Kezdjük hát az eleje környékén. Minden ami létezik,az Istenből létezik és Ő az aki fent is tart mindent. Mivel minden( ugye tudod a minden jelentését?) a “gyermeke” ezért mindenkivel van. Nincs kiválasztottja és nincs másodrangúja sem. (innentől fogva idealizáljuk Istent,felruházzuk bizonyos hatalommal, tulajdonságokkal és mindennel amit úgy ítélünk meg,hogy szükségünk van rá. Innen tehát:) mivel Isten mindenkit egyformán,feltétel nélkül szeret és nem követel tőlünk semmit, csak el kell képzelnünk,hogy minket is szeret (már ha ezt el tudod képzelni) és jelen van állandóan,bárhol is vagy. Ne egy szülőt képzelj el,mert az nagyon félre tud vezetni. Isten nem anyuka és apuka,bár vannak olyan élethelyzetek,amelyekben ez megengedett. Tehát Isten nem szülő,jelen van mindig,feltétel nélkül szeret és nem kér tőled semmit. Ha ezeket rendbe teszed magadban,akkor mehetünk tovább. (avagy,hogyan tudna elhagyni,ha mindig jelen van,érted?)