2020. 11. 27.

“Hihetetlenül fáj elbúcsúzni” – Balázs Fecót gyászolja Papp Miklós

Megható üzenettel búcsúzott Papp Miklós görögkatolikus pap Balázs Fecótól, aki a mai napon hunyt el. 

Papp Miklóg görögkatolikus pap a Facebook-oldalán emlékezett meg a Kossuth-díjas Balázs Fecóról, aki a koronavírus-járvány áldozata lett:

“Balázs Fecó gyerekkoromtól a mai napig életem egyik legmaghatározóbb embere, magam sem tudtam, pontosan miért is. Aztán nemrég voltam egy nagy Korál koncerten, ami éppen a húsvéti időbe esett, s ott felfogtam: ez az ember annak élt, ami örök. Az örök minőségnek, hitnek, igazságnak, szeretetnek. Papként én ugyanerről beszéltem nagyon sokat húsvétkor, s a nagykoncerten villant belém: Balázs Fecó, a Korál az „öröknek” zenélt, élt.

Nem húzta le a korábbi politikai rendszer, zenei divatok, züllött szenvedélyek. Nekem legyen szabad értékelnem az erkölcsi hitelességét is: nem hiszek azoknak a művészeknek, tudósoknak, akiknek az alkotásuk csak egy züllött magánéletre elég. Fecó szerette a családját, a magyar nemzetét, a művész társait, hitt a nagy Istenben, építette a sitkei kápolnát. Az általa megénekelt és megélt értékek egyben voltak. A Fecóban felsejlő egyszerű szeretet mindenkire hatott, neki nem kellett nagy médiahírverés. A jó magától erős.

hirdetés

Hihetetlenül fáj elbúcsúzni, és átvenni egy kicsit is stafétát az emberség és a művészet ilyen nagy alakjától. „Ne állj meg soha!”

Balázs Fecó gyerekkoromtól a mai napig életem egyik legmeghatározóbb embere, magam sem tudtam, pontosan miért is. Aztán…

Közzétette: Miklós Papp – 2020. november 27., péntek

 

Forrás: Papp Miklós Facebook-oldal

Borítókép - Fotó: MTI/Mónus Márton
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás