2020. 11. 25.

Ferenc pápa szeretettel emlékezik Maradonára

Az egész világot megrengette Diego Maradona halála: az argentin korábbi világklasszis labdarúgó 60 éves korában hunyt el hazájának egyik kórházában. A hírre honfitársa, Ferenc pápa is reagált.

Ferenc pápa szeretettel emlékezik Diego Maradonára, a vele találkozásokra és imádkozni fog az elhunyt világklasszis labdarúgóért – erről tájékoztatta Matteo Bruni szóvívő a média képviselőit, miután értesítették az egyházfőt legendás honfitársa haláláról. Az argentin világklasszis 2016-ban még pályára lépett egy olyan jótékonysági mérkőzésen, amelynek fővédnöke Ferenc pápa volt. Az eseményt követően Maradona így nyilatkozott honfitársáról és hitéről:

„Nagyszerű az is, amit a Vatikánban tesz [Ferenc pápa], minden katolikust boldoggá tesz vele. Én nagyon eltávolodtam korábban az egyháztól, több okból is. Ferenc pápának köszönhető, hogy visszatértem.”

Ferenc pápa megválasztásakor is megszólalt Maradona, akkor meglehetősen sajátságos humorral fejezte ki örömét:

„Argentínában mindenki jól emlékszik rá, mit tett »Isten keze« az Anglia elleni meccsen az 1986-os világbajnokságon. Most viszont Isten keze egy argentin pápát adott nekünk.”

Idézetek forrása: Magyar Kurír

Borítókép - Fotó: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Géza 2020. 11. 26. 11:43

    Maradona bár kiválóan focizott, semmilyen más területén nem nevezhető példaértékűnek az élete, keresztény szempontból különösen nem. A drogügyletei, nőügyei, agresszív megnyilvánulásai, a világban szerte széjjel összehozott nem hivatalos gyerekei alapján egy igen ellenszenves személyiség bontakozik ki mögüle. Igazából teljesen le vagyok döbbenve azon, hogy a pápa is őt méltatja, és a 777blog beleszáll ebbe a celeb ajnározó propagandába.
    Lehetne beszélni inkább azokról a névtelen hősökről, akik minimálbérért is betegeket gondoznak, miközben tisztességgel nevelik saját gyermekeiket, mégsem kapnak még egy halk köszönetet sem.