2020. 11. 24.

“Az abortusz nem fogamzásgátlás, hanem gyilkosság” – Kettőskereszt

Kettőskereszt néven új rovatot indítunk a 777 podcast-csatornáján, ahol hetente közéleti, társadalmi és magánéleti kérdésekről beszélget Martí Zoltán Bese Gergő római katolikus pappal és Bedekovics Péter református lelkésszel. Az első témánk igen aktuális, hiszen az elmúlt hetekben az abortusz kérdése újra a középpontba került!

Előfordulhat-e olyan eset, amikor az abortuszt megengedőnek tartja egy lelkész és egy pap? Támogatnák-e az abortusz szabályozásának szigorítását? Mit mondanak azoknak a nőknek, akik az abortusz kérdésben fordulnak hozzájuk? Hol van a férfiak felelőssége? Ezekről a kérdésekről beszélgetünk a Kettőskereszt podcast első részében a két állandó vendéggel, Bese Gergővel és Bedekovics Péterrel!

hirdetés

A Kettőskereszt kimondottan a 777 olvasóinak témajavaslataira fog támaszkodni, ezért örömmel várunk minden ötletet, visszajelzést! Iratkozzatok fel Spotifyon, a Google Podcasten vagy az iTuneson  is a csatornánkra, hogy a többi részről se maradjatok le! Ezúton köszönjük az anyagi támogatásotokat, hiszen kizárólag ennek köszönhetően vághattunk bele a podcast adások készítésébe.

777 PODCAST Kettőskereszt
hirdetés

1 Komment

  • Válasz filipánics tibor 2020. 11. 24. 17:44

    Mielőtt tovább olvasod: lehetőség szerint kerüljük el az abortuszt,Isten nem gyilkolt soha és vannak olyan dolgok,amikben nem tudunk jól dönteni
    “a magzat az Isten által ajándékozott élet” Így van,de a fa,a csirke a hal is az Ő ajándéka. Persze kifogásnak jó,hogy értünk lettek teremtve.Magunkhoz mérten kis semmik,de Istennél nincs különbség, hisz minden a teremtménye.
    “az abortusz ennek az életek az elvétele” Kristály tisztán látjátok,hogy ez helytelen és felszólaltok ellene,ám mit gondoltok Jerikónál,vagy a zsidók kivonulásakor (ott az elsőszülötteket ölték meg,de az állatokét is!!!) vagy a víz özönnél,mennyi terhes anya halt meg (a magzatával együtt) Isten büntetése által?? Tudod mi hangzott el,az idézet után?? “Szerintem ez gyilkosság” Igazad van,szerintem is.
    “Van olyan eset,mikor nincs más út” Így van. Nekünk korlátozott képességű embereknek de hogy Isten ne rendelkezzen más úttal(pl Egyiptomban),azt erősen kétlem.
    “Amikor az anya élete veszélyben van (akkor lehet abortusz)” Vajon mi alapján döntesz az egyik mellett?? Szimpátia? Érzelem? Logika? Akárhogyan is döntesz,gyilkolsz. Persze meg lehet magyarázni,mint ahogyan az abortuszt is,de ez csak a lelked megnyugtatására szolgál,mert valahogyan dönteni kell.
    “Főleg ha van még ott hon gyerek aki várja” Íme egy (logikus) indok,amit te elfogatsz. Mondom,csupán indok kell és máris elfogadjuk azt is amit nem szeretnénk.
    “Ha az anya túléli és utána több baba születhet,mint amennyi meghalt” Ez is csodálatos indok.
    Lényeg az,hogy mondjuk ki,az abortuszt gyilkosságnak tekintjük,mindegy,milyen helyzetben történik az. Felelősséget kell vállalnunk a döntéseinkért és meg kell békélnünk vele. Ám ne feledjük Isten nem földi uralkodó épp ezért a módszerei sem földiek.