2020. 11. 23.

777 Podcast – Fridvalszki Gréta: „Semmivel nem cserélném a kapcsolatot Istennel!”

A 777 PODCAST legújabb adásának vendége Fridvalszki Gréta énekes, dalszerző, aki nemcsak éneklés közben, hanem az egész életével hirdeti, hogy csodálatos dolog Istennel járni. Beszélgettünk vele a nehéz körülmények közepette való bizalomról, egy 40 napos missziós útról, arról, hogy mi ad neki ihletet, valamint hallhattok három remek dalrészletet is az új albumáról.  

Régen lámpalázas volt, de Isten kiűzte belőle a félelmet, ma már azt érzi, hogy otthon van a színpadon, akkor is, ha többezer ember előtt énekel, dicsőít. Mint mondja, nemcsak szolgálni szeretne, hanem 0/24-es keresztény életet élni, folyamatos kapcsolatban lenni, forródróton Istennel.

Gréta mesélt arról is, hogy Isten hogyan emelte fel a nehézségei fölé, hogyan tanította meg neki, hogy ne a láthatókra nézzen, hanem Rá.

hirdetés

Azt mesélte, semmi máshoz nem hasonlítható az az erő, amelyet akkor kapsz, ha a Jézusba vetett hitedről mesélsz másoknak. Az énekes már a következő albumán dolgozik, mint mondja, sok még a mondanivalója, és ezeket szeretné dalban elmesélni.

 

Az adás elérhető a Spotify, az iTunes és a Google Podcast felületén is. Iratkozzatok fel ránk az általatok kedvelt platformon, hogy ne maradjatok le a legújabb epizódokról! Ha tetszett az adás, akkor pedig hagyjatok értékelést és osszátok meg, hogy mások is könnyen megtalálhassák!

777 PODCAST
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 11. 24. 11:03

    “Isten kiűzte belőle a félelmet” Tegyük fel,hogy van két ember és Isten. Az egyik erőt kér ahhoz,hogy ne legyen lámpalázas a másik erőt kér azért,hogy meg tudja ölni a haragosát. Mindkettő erőt merít abból az kérésből,amit Isten küld felé. Mindkettő hiszi,hogy fentről kapja az erőt hisz mindkettő Istentől kéri. Az egyik gyilkolni a másik lámpalázat akar csökkenteni. Elég nagy különbség. Mindketten az erőt Istentől kérik és kétségük nincs róla,hogy tőle is kapják. Ne feledd,nem az a lényeg,hogy kitől kapják,hanem,hogy kitől hiszik (!!!!),hogy kapják. Mindkét embernek sikerül a terve,mi a furcsa ebben? Az ember maga. Mivel Isten nem segédkezne gyilkosságban (ebben megegyezhetünk?),ezért nem jöhet tőle erő de ez lényegtelen az egyénnek,mert ő erőt érez. Azaz,felhasználjuk Istent a terveinkhez és azt az erőt kivetítjük rá,amit szeretnénk,hogy kapjunk. Azaz felruházzuk Istent azzal az erővel,tudással,szeretettel,értékekkel stb,amit szeretnénk kapni tőle. Ez egyébként egy szenvedő embernek nagyon hasznos tud lenni (sajnos a gyilkosnak is).
    Én például most azt kérném Istentől,hogy értsétek meg végre,hogy nem rosszat akarok a hozzászólásaimmal,csak helyre szeretnék tenni pár nagyon furcsa ellentmondást. Én úgy érzem Isten segít ebben,te valószínűleg az ellenkezőjét. E kérésben az Isten egy,de mi ketten vagyunk. És nem Istenen múlik mit gondolsz,hanem magadon. Mindig mi vagyunk a közép pontban,akár tetszik,akár nem.