2020. 11. 20.

Összefogtak a magyar olimpikonok a járványvédelem megsegítéséért

Több mint 100 hazai sportoló, egykori és jelenlegi olimpikonok fogtak össze, hogy adományukkal segítsék a járvány elleni védekezést. A 10,2 millió forint felajánlást a Magyar Olimpiai Bizottság a Magyar Vöröskeresztnek adományozta, a szervezet pedig négy fővárosi kórháznak és az Országos Mentőszolgálatnak vásárolt orvosi eszközöket ebből az összegből.

Tomann Rozália, a montreali olimpián bronzérmes magyar női kézilabda-válogatott tagja volt az ötletgazda, hozzá aztán a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja és a Nemzet Sportolói is csatlakoztak.

„A COVID hazai terjedésének elején Gulácsi Péter és Kásás Tamás is gyűjtést kezdeményezett. Mint olimpiai érmes sportoló, az államtól életjáradékban részesülök; elhatároztam, lépni kellene valamit, ezért megkerestem a Magyar Olimpiai Bizottságot. Úgy gondoltam, ne csak kapjak, adjak is. Kiváló partnernek bizonyultak montreali csapattársaim is, ki-ki a lehetőségéhez mérten azonnal együttműködő volt és felajánlott egy összeget. Aztán többen és többen csatlakoztak a felhíváshoz, a sport és az összefogás ismét győzött” – nyilatkozta a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának Tomann Rozália.

A kezdeményezés célja, hogy segítsék azokat az egészségügyi intézményeket és szervezeteket, amelyek kiemelt feladatokat látnak el a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. A Magyar Vöröskereszt az összegyűlt 10,2 millió forintból olyan orvostechnikai eszközöket szerzett be, amelyek megkönnyítik a betegek ellátását. Ezek között vannak EKG-készülékek, vizeletanalizátorok és fertőtlenítőberendezések.

hirdetés

„Ebben a koronavírus-járvány övezte nehéz időszakban a sport, az olimpiai mozgalom ismét megmutatta erejét és bizonyította, hogy összefogással komoly értéket lehet teremteni.

A saját eszközeivel a magyar olimpiai család is részt vállal a járvány elleni küzdelemben, köszönöm a felajánlásokat, büszke vagyok az adakozókra”

– mondta Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke.

Az eszközöket a Magyar Vöröskereszt már el is juttatta az intézményeknek, amelyek közül az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, az Új Szent János Kórház és Szakrendelő, valamint a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet részesült az adományokban. Továbbá az Országos Mentőszolgálat újabb lélegeztetőgép-falitartókat kapott.

Forrás: mob.hu

Borítókép - Fotó: MOB
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás