2020. 11. 19.

“Életünk napjai Isten kezében vannak” – tanúságtétel egy koronavírust legyőző embertől

Több százan osztották meg Ficsor Donát Facebook-bejegyzését, aki gondolatait a koronavírus legyőzése után osztotta meg a közösségi médiában. Orgovány település alpolgármestere arra bátorítja az embereket, hogy adjanak hálát mindenért, vegyék komolyan az előírásokat, ugyanakkor ne rettegjenek. 

Hálás vagyok az életemért. Az egészségemért. A COVID-ból való gyógyulásomért. Azért, hogy a hetekig tartó szenvedés, félelem, betegség, munkaképtelenség, lelki hullámok és kiszolgáltatottság alatt mindenki emberségesen, becsületesen, tisztelettel, segítőkészen viszonyult hozzám, és megtett, amit tudott. Orvos, rendőr, hatóság, mentős, étterem, család, munkatársak, gyülekezet, falubeliek – csupa jó tapasztalatom van.

Olyan napokat élünk, amikor a tragédia köztünk járkál. Lehetett volna másképp velem is. Együttérzek azokkal, akik nagyobb veszteséget élnek át, vagy egyenesen a legnagyobbat. Nincs magyarázat, egyszerűen küzdenünk kell, bíznunk és soha fel nem adni. Életünk napjai Isten kezében vannak. Értetlenül állok minden ostobaság előtt: Tele van velük egyes emberek feje, szíve, ezáltal a közbeszéd és a világháló is. Köztünk él az ostobaság.

Egyik nap azt mondja, kamu az egész vírus, a másik nap elhúzódik a piacon a karanténból frissen szabadult ismerőstől. Képzelődéseit terjeszti egyesek állapotáról, de nem hívja fel őket telefonon megkérdezve, tud-e valamit segíteni. Ma kevesli a központi intézkedéseket, holnap pedig túlzónak találja azokat. Inkább gyanús tünetei ellenére is lapít és esetleg másokat fertőzéssel veszélybe sodor, minthogy orvoshoz menjen, mert szégyenbélyegnek érzi a koronavírus pozitív lehetőségét.

hirdetés

Ezekre sincs gyógyszer, ahogy egyelőre a vírusra sem, ha csak nem a hála. De mi kell vajon ahhoz, hogy valaki beismerje ostobaságát és bevegye a “gyógyszert”? Tragédia? Ne várd meg! Kezdj el minden nap hálát adni, hátha változást indít benned. Ez az egész nem csak a koronavírusról szól, hanem az egész életről. Akik közelebbről ismernek, tudják, hogy én is írhatnék más hangvételű bejegyzést is. Ha másra néznék. Biztosan te is. De mi értelme lenne? Mit segít rajtunk a méltatlankodás, hibáztatás, okoskodás, hőzöngés, kesergés? Semmit, csak megmérgez minket is és másokat is. Ezért én inkább hálás vagyok. Nem könnyű, de ezt választom.

És bátorítalak: szakmailag nem tudok tanácsot adni, de alázattal kövesd az aláírosokat. Vedd komolyan, de ne rettegj! Várd a legjobboat, tegyél meg érte mindent,de légy kész arra is, ha meg kell állnod Isten színe előtt!

Az életben a legnagyobb győzelem, ha készen állsz oda!

Ha karanténban vagy, akkor is próbálj kapcsolatot tartani a külvilággal, hogy az életkedved megmaradjon, és tudjanak róla, ha segítségre szorulsz! Egyél, igyál, mozogj! Ha senki mást nem érsz el, Istenhez akkor is tudsz kiáltani, és ő meg tud menteni minket.

Nem hiszel Istenben? Lehet, hogy pár hete még a COVID-ban sem hittél… Én mindkettőben hiszek. Mindkettővel találkoztam.

És hálás vagyok.

 

Forrás: Ficsor Donát/Facebook

Borítókép - Fotó: Dreamstime
Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz filipánics tibor 2020. 11. 20. 03:28

    ” Életünk napjai Isten kezében vannak.” Meg a miénkben akik dohányoznak,isznak,idegeskednek stb. Isten próbálkozhat velünk ám ha mi szánt szándékkal és következetesen tönkre vágjuk az egészségünket,nem tehet semmit. Ha nem figyelünk oda embertársainkra,meg lesz az eredménye. Ha nem teszünk azért,hogy sikeresek legyünk az életben,magától nem lesz sikeres.
    Írjak példát?
    Hiába vagyunk Isten kezében,ha tönkre isszuk a májunkat.
    Hiába vagyunk Isten kezében,ha a párunkra nem figyelünk oda.
    Hiába vagyunk Isten kezében,ha lusták vagyunk,hanyagok és gyávák.
    Minden ami létezik Istenben létezik de azért nem ártana magunkért nagyobb felelősséget vállalni és nem hárítani mindent Istenre.
    “Várd a legjobbat, tegyél meg érte mindent,de légy kész arra is, ha meg kell állnod Isten színe előtt!” Ez így nagyon jó. Ezt szoktam hiányolni,itt mindhárom tétel megjelenik. Ami külön bónusz,hogy a sorrend is tökéletes. Valaki írta hogy az imára magunknak van szükségünk és nem Istennek. Nos a sorrenddel is ugyan ez van. Nekünk fontos Istent az élre tenni de Istennek erre nincs szüksége,hisz tudja Ő,hogy mi a helyzete,már csak azért is,mert nincs kivel versenyeznie,ellentétben velünk emberekkel,akiknek sok istenünk van és nekünk fontos,hogy a keresztény Isten előrébb legyen Allahnál. Persze ezt minden vallás elköveti,így természetesnek vesszük.